Säg Hej till vår medarbetare…

Berätta lite om dig själv
Jag heter Linda Öhlin och bor i Klöverträsk tillsammans med man och två barn som är i åldern då de börjar skjutsas mycket till aktiviteter. Jag är född och uppvuxen i Skåne vilket fortfarande hörs tydligt på mina skorrande R. På fritiden tycker jag om att odla allt från tomater till morötter och vi har en liten mini-farm här hemma med höns, kaniner, bondkatt, akvariefiskar och honungsbin. Jag besöker mer än gärna evenemang med min familj och resa är något jag gärna gör om vi får djurvakt.

Vad gör en kultur- och fritidssekreterare?
Att vara en kultur- och fritidssekreterare innebär att man har ett omväxlande jobb. För att nämna några fasta uppgifter så schemalägger jag bokningen av kommunens alla sporthallar, bokar lokaler på Forum, betalar ut föreningsbidrag, bokar lovaktiviteter, gör rapporter och dokument, hjälper till vid kommunens evenemang och fungerar som en stöd funktion till kultur- och fritidschefen. Dessutom innebär tjänsten mycket hands-on då jag har ansvar för hela Forum byggnaden och kan få ordna med allt från möblering, till teknik och vara med vid olika typer av evenemang.

Vad är den största utmaningen i ditt arbete?
Den största utmaningen med mitt jobb är att man kan behöva problemlösa med riktigt snabba ryck. Just nu kommer det bli mycket nytt när det närmar sig för Älvsbyns sportcenter att slå upp portarna och jag får en del nya system att sätta mig in i. Det kommer bli riktigt roligt och utvecklande!

Vad är det bästa med ditt arbete?
Det bästa med mitt jobb är att se barnens glädje i det man har planerat och sedan genomför. Skratten från förskolan som ser på en musikalteater på skoltid, lyriska elever efter att ha fått vara med om en rap-konsert, barn som uppskattar ett nytt inslag på lovprogrammen – den känslan är fantastisk. När man har fått vara med hela vägen och sen ser hur det mottas. Kontakten med alla föreningarna är också en otroligt stor inspirationskälla. Alla dessa ordföranden i föreningarna på kultur- och fritidssidan som ideellt bidrar med så otroligt mycket och jag har förmånen att få arbeta med dem dagligen.

Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig?
Ingen arbetsdag är den andra lik. Ibland kan jag ha en grovplan för dagen men har man med hela Forum och människor att göra kan allt hända. Vissa dagar blir det mer kontorstimmar med rapporter, utbetalningar och mail medan man andra dagar bara är ute i den praktiska verksamheten. Men det är ett upplägg jag trivs riktigt bra med.

Vad är det bästa med att arbeta i Älvsbyns kommun?
Det bästa med att arbeta i Älvsbyns kommun är att det är en kreativ arbetsplats där vi har snabba beslutsvägar från idé till verkställande.
Det händer till och med att barn kommer fram till mig på Forum och önskar vissa aktiviteter. Att sedan kunna tillgodose önskemålen i kommande lovprogram är jätteroligt. I en större kommun är det troligtvis inte lika lätt att få den kontakten med medborgarna. Jag vill passa på att uppmuntra till mer sånt. Har ni en önskan eller en idé kom gärna in med tips. Just nu försöker jag utveckla barnkulturen lite mer i Älvsbyn. Första steget var utställningarna Pippi i parken och Lassemaja. Nu under våren kommer det bland annat offentliga barnföreställningar så håll utkik!