Raka rör uppåt för Årets Unga företagare

Under gymnasietiden på Strömbackaskolan i Piteå väcktes intresset för VVS hos Tomas Södersten. Allt eftersom låg drömmen om att starta eget och pyrde. Vid 25 års ålder blev drömmen sann, när han gjorde slag i saken och grundade firman Tomas Söderstens Rör.

– Jag hade en dröm att få prova på att vara själv. Ett par kompisar prövade på att starta eget, så man blev lite inspirerad av dem. Så till slut tog man helt enkelt mod till sig, säger Tomas Södersten.

Nu sju år efter starten har hans företag två anställda och verkar över hela kommunen, hos företagare som privatpersoner. Tjänsterna består av allt från installation och service av värmepumpar, värmepannor, blandare, byte av toastolar, till nybyggen och renoveringar.

Ett starkt team bakom sig

Ambitionen är att kunna arbeta på som vanligt och eventuellt anställa någon mer i framtiden. Vid sin sida har Tomas ett starkt team, som ser till att företaget fortsätter att blomstra och utvecklas.

– Jag skulle framförallt vilja lyfta fram Viktor Lundström som jag jobbar med. Han är otroligt duktig. Sen har jag frun min som sköter om alla papper, det är mycket tack vare henne som det funkar.

Foto: Tomas Södersten

Foto: Tomas Södersten

Tomas passar även på att belysa det starka företagsklimatet i kommunen.

– Jag tycker att det är ett jättebra företagsklimat vi har här i Älvsbyn. Alla företagare som vi samarbetar med tycker jag är jätteduktiga. Man har mycket ut av och blir inspirerad av andra företagare.

Prisades på gala för sitt arbete

Den 26 oktober 2019 prisades Tomas som Årets Unga företagare på Älvsbyns näringslivsgala. Ett kvitto på ett bra utfört arbete.

– Det känns roligt att bli uppmärksammad för det man gör. Man får mycket ut av att ha kunder som är nöjda över ens arbete.

Artikeln är även publicerad i Älvsbybladet #4, 2019

Text: Robin Nilsson