Brandbil. Foto: Peter LundbergBrandbil. Foto: Peter Lundberg

Otroligt viktigt med adress till sitt fritidshus

Alla har inte full lokalkännedom om kommunen och dess omnejd, vare sig man är från Älvsbyn eller inte. När du befinner dig i ditt fritidshus, olyckan är framme och du snabbt behöver hjälp, då är det viktigt att ha en riktig adress till fastigheten så att hjälpen hittar dit.

Händer det något allvarligt när du befinner dig i stugan och du ringer 112, är det inte alltid lätt för räddningstjänsten att hitta till dig. Ibland kan det handla om liv eller död. För att underlätta för räddningspersonalen kan du som fritidshusägare skaffa en officiell adress till fastigheten.

– Det är otroligt viktigt. Dels för oss på räddningstjänsten om det börjar brinna, men framför allt om du blir sjuk och behöver ambulans. Det är tid det handlar om. Ett uppbrunnet hus går att bygga upp igen, men en död människa går inte att få tillbaka, säger Margareta Lundberg, risk- och säkerhetssamordnare i Älvsbyn.

Kommunen fixar adresser

För att få en adress till sitt fritidshus kontaktar man Daniel Nordström på miljö- och byggkontoret. Redan nu har flertalet stugor fått en egen adress, dock inte alla. Anger man sin fastighetsbeteckning kan Daniel kolla upp och ge besked om man har en eller inte. Finns ej en adress så tilldelar han en.

– Min uppmaning till alla som har ett fritidshus är att kontakta Daniel och skaffa sig en adress till sitt fritidshus. Det är viktigt, betonar Margareta.

Artikeln är även publicerad i Älvsbybladet #3-4, 2018

Text: Robin Nilsson

Senast uppdaterad 2021-12-13
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Väderprognos från:

yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK.

CHANGE LANGUAGE DISCLAIMER

You can use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Please select your preferred language in the list below. You can close this dialog box by clicking the ”x” in the upper right corner.