Arrangörsgruppen för Top of Älvsbyn: Barbro Nilsson, Katarina Sundman (båda boende i Vistträsk) och Maria Söderberg (Arjeplog/Enskede gård).Arrangörsgruppen för Top of Älvsbyn: Barbro Nilsson, Katarina Sundman (båda boende i Vistträsk) och Maria Söderberg (Arjeplog/Enskede gård).

Ökat intresse för Top of Älvsbyn

Top of Älvsbyn är över för i år och med facit i hand blev årets arrangemang en sommarsuccé.

För andra året i rad genomfördes sommartävlingen Top of Älvsbyn. Årets upplaga lockade 163 personer, i alla åldrar, att bestiga de utvalda bergstopparna i Norrbottens Pärla. Förra året klättrade 55 personer samtliga 10 toppar, i år landade siffran på imponerande 68 personer.

– Så överraskande och roligt. Tänk att vi hade fler toppvandrare i år, trots att vädret har varit sämre, säger Katarina Sundman, en av initiativtagarna i Top of Älvsbyn.

Det bildsköna Älvsbyn

Förutom att bestiga topparna anordnades även en fototävling, där deltagarna fick medverka med bilder från sina vandringar. Den 9 september presenterades vinnarna på Fluxen, som fick ta emot priser för sina idylliska bilder. Flest vinster gick till Linda Askenfalk, som vandrat med sin man Jesper och barnen Ellen, 5 år, och Tore 7 år. De tog alla tio toppar.

– Det har varit en härlig sommar. Det är perfekt att ha en målsättning med våra utflykter. Ungarna tävlar om vem som först ska hitta flaggan på toppen, berättar hon.

Stor efterfrågan på information om vandringsleder

Sofia Lundberg, näringslivsutvecklare på Älvsbyns kommun, fanns på plats på Fluxen som inbjuden gästtalare från kommunen. I och med det ökande intresset för vandring kommer man från kommunens sida att satsa mer på marknadsföring av detta hos besökarna.

– Vi kommer att ta fram mer material till nästa sommar om vandring. Det är något som turisterna efterfrågar mer och mer. Det är imponerande att se vilket intresse som finns för att upptäcka vår kommun. Annars är det är mest Storforsen som lockar hit turisterna, berättar Sofia.

Artikeln är även publicerad i Älvsbybladet #3, 2017

Text: Robin Nilsson

Mer info här: www.topofalvsbyn.blogspot.se

De 10 vinnande bidragen:

Senast uppdaterad 2017-10-31 Innehållet på denna sida uppdaterades senast för mer än ett år sedan och kan innehålla felaktigheter. Du kan föreslå ändringar genom att klicka på knappen nedanför.

Väderprognos från:

yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK.

CHANGE LANGUAGE DISCLAIMER

You can use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Please select your preferred language in the list below. You can close this dialog box by clicking the ”x” in the upper right corner.