Bild på Monica Sjölund.Monica Sjölund, kultur- och fritidschef i Älvsbyn. Foto: Robin Nilsson.

Nya spännande utmaningar för den nye kultur- och fritidschefen

Den 1 september klev Monica Sjölund på som ny kultur- och fritidschef i Älvsbyn. Där ansvarar hon nu över biblioteket, kulturskolan, parkavdelningen, Kanis och Älvsbyns sportcenter.

– Det är ett mångfacetterat arbete. Men det är ett roligt och stimulerande jobb med många duktiga, engagerande och kunniga medarbetare i alla verksamheter, berättar hon.

Tidigare jobbade Monica som enhetschef inom äldreomsorgen i Älvsbyns kommun. Det här uppdraget innebär nya utmaningar, och eftersom hon har intresse för samhällsfrågor och kultur, blev det naturligt att söka jobbet som just kultur- och fritidschef.

– Jag tycker det är viktigt med både kultur och fritid. För ett samhälle så ger det ett mervärde, det är det som gör att man vill bo på en plats. Det är viktigt att det finns något för alla.

Tittar på helheten

Monica har själv sedan tidigare historik inom bland annat landsbygdsutveckling och simning. Som kultur- och fritidschef kommer hon nu titta på Älvsbyn i sin helhet och arbeta för hela kommunens kultur- och fritidsliv.

– Jag skulle vilja att det händer mycket. Fler mötesplatser, kulturarrangemang, att vi har offentlig konst, att vi har utsmyckning och en tydlig gestaltning av kommunen där människor trivs att bo och att det finns saker för alla. Det är viktigt hur vårt samhälle uppfattas, det är något för oss att jobba vidare med. Hur vill vi att vårt samhälle ska se ut.

Senast uppdaterad 2023-10-09
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Väderprognos från:

yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK.

CHANGE LANGUAGE DISCLAIMER

You can use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Please select your preferred language in the list below. You can close this dialog box by clicking the ”x” in the upper right corner.