Det blå-gula bandet sekunderna innan det faller och förkunnar att det nya hyreshuset är invigt. Vid saxen kommunalrådet Helena Öhlund och Arne Carlsson ordförande i den kooperativa bostadsrättsföreningen, under överinseende av Anders Westerlund NCC, Lars Nilsson Älvsbyns Fastigheter, och Lars Nyman NCC.Det blå-gula bandet sekunderna innan det faller och förkunnar att det nya hyreshuset är invigt. Vid saxen kommunalrådet Helena Öhlund och Arne Carlsson ordförande i den kooperativa bostadsrättsföreningen, under överinseende av Anders Westerlund NCC, Lars Nilsson Älvsbyns Fastigheter, och Lars Nyman NCC.

Nya hyreshuset invigt

– Det är här en stor och rolig händelse, både för kommunen och för dem som flyttar in. NCC har gjort ett fantastisk bra arbete, ett vackert hus som dessutom blev klart i tid, säger Helena Öhlund, kommunalråd i Älvsbyns kommun.

Bandet är klippt och det nya hyreshuset Leken 1 är härmed invigt. På plats fredag den 1 december fanns representanter från både kommunen, Älvsbyns Fastigheter, NCC och den kooperativ föreningen, för att klippa det ceremoniella bandet.

– Det är så härligt med medborgare som inspirerar. Vi har till exempel medborgaren Eva Lindgren som satte igång den här processen med tankar om att bygga, fastighetsbolagets styrelseordförande Henry Larsson tog över stafettpinnen, fastighetsbolagets vd Lennart Lundgren var pigg på att bygga och jag tillsammans med övriga politiker som tyckte att det var angeläget att satsa på ett nytt hyreshus. Det är viktigt att alla i en kedja hjälps åt, säger Helena Öhlund, kommunalråd i Älvsbyn.

Ordförande i hyreshusets kooperativa förening är Arne Carlsson. För han känns det härligt att äntligen få starta på riktigt.

– Det känns skönt. Vi har jobbat intensivt i två år med det här, men det har samtidigt varit roligt. Nu blir det intressant att se hur hyresgästerna upplever det här.

Flyttbilarna avlöste varandra under den första inflyttningsdagen till det nya hyreshuset.

Flyttbilarna avlöste varandra under den första inflyttningsdagen till det nya hyreshuset.

Bakom det nya huset står bygg- och fastighetsföretaget NCC.

– Det känns roligt att vara på plats i Älvsbyn och bygga hus. Jag känner själv att vi har lyckats göra ett mycket fint hus i rätt tid. Så det känns jättekul, säger Lars Nyman, platschef NCC.

Anders Westerlund, arbetsledare på NCC, håller med Lars och är själv nöjd över resultatet.

– Det var ett intressant och kul projekt att få bygga i Älvsbyn för mig som kommer från Boden.

Det var i början av 90-talet som kommunen byggde hyreshus senast. Lars Nilsson, förvaltare på Älvsbyns fastigheter, är nöjd över resultatet av det nya bygget.

– Det var 25 år sen vi byggde ett nytt hyreshus senast. Det här känns jättepositivt och det blir bra att få lös andra sorters lägenheter på marknaden när folk flyttar in här.

Det är tufft att få tag i en ledig lägenhet i Älvsbyn idag.

– I dagsläget har vi visserligen sex tomma lägenheter i det nya hyreshuset, men vi har fått förfrågningar av intressenter. Så vi har gott hopp om att vi inom en snar framtid kommer att kunna fylla de sista lägenheterna, säger Lars Nilsson Älvsbyns fastigheter.

På plats under invigningen fanns flertalet hyresgäster, som efter att bandet klippts påbörjade flytten till sina nya hem.

Förväntansfulla hyresgäster flyttar in.

Interiör från en av de nya lägenheterna.

Interiör från en av de nya lägenheterna.

Interiör från en av de nya lägenheterna.

Interiör från en av de nya lägenheterna.

Balkong fotograferat inifrån lägenhet

Balkong fotograferat inifrån lägenhet

Interiör från en av de nya lägenheterna.

Interiör från en av de nya lägenheterna.

Adventsstakarna på plats i en av lägenheterna.

Adventsstakarna på plats i en av lägenheterna.

Text: Robin Nilsson
Foto: Robin Nilsson, Peter Lundberg

Senast uppdaterad 2017-12-01
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Väderprognos från:

yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK.

CHANGE LANGUAGE DISCLAIMER

You can use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Please select your preferred language in the list below. You can close this dialog box by clicking the ”x” in the upper right corner.