Skivomslaget till albumet ”Along the River”.Skivomslaget till albumet ”Along the River”.

Ny musikvideo inspelad i Storforsen

– Jag brinner för musiken och hämtar inspiration från olika delar av världen – Iran där jag har mina rötter, England, där jag har bott och jobbat och…

– Jag brinner för musiken och hämtar inspiration från olika delar av världen – Iran där jag har mina rötter, England, där jag har bott och jobbat och olika delar av Sverige som varit mitt hem. I det här fallet får den norrländska storslagna naturen stå som fond till vår mänskliga sårbarhet, säger Nadia Sahlin.

Nadia bor nu i Luleå men växte upp i Korsträsk och gick årskurs 1-3 på Korsträskskolan och senare Parkskolans årskurs 4-5. Hon har fina minnen av den lilla byn och Älvsbyn.

– Eftersom alla grannar visste vem man var fanns det ett väldigt välkomnande klimat bland grannar i byn. Det fanns en närhet till allting och man kunde springa över till kompisarna och leka. Vi hade alla en väldigt meningsfull fritid med mycket fritidsaktiviteter, antingen spelade man fotboll, eller så var man i Kanis och åkte skidor, eller så spelade man fiol.

Nadia som tidigt började skriva egen musik jobbar ibland ensam och ibland med andra låtskrivare. 2013 plockades hon för första gången upp som Veckans färsking i P4 Norrbotten med en tidig demo. Sedan dess har hon haft med flera låtar i P4, däribland den nya Along the River som nu tagit sig in på P4 Norrbottens ordinarie låtlistor. Nadias musik har släppts via skivbolaget Radhusförlaget Pop & Visa och musiken finns på Spotify och andra streamingtjänster och det går att följa hennes musikliv på sociala medier som Instagram och Facebook.

Musikvideon till den nya låten Along the River är inspelad i Storforsen och den finns på Youtube. I videon har hon med sig dansaren Vilda Liljedahl med koreografi av Simåne Ekersund Norman.

Vad är dina tankar om Storforsen?

– Jag tycker att Storforsen är en väldigt vacker och fridfull plats, speciellt om man passar på att åka dit när det inte kryllar av folk. Det är verkligen en naturupplevelse att åka dit. Jag själv har främst besökt Storforsen på utflykter med vänner och familj och tycker att det är ett fint ställe dit man kan åka för utflykter och passa på att få en naturupplevelse samtidigt. Men jag tycker också att det är roligt att man möjliggör för evenemang och dylikt på naturscenen som finns i Storforsen.

Artikeln är även publicerad i Älvsbybladet #4, 2022

Text: Peter Lundberg