Ny filminspelning i Älvsbyns kommun

Den här gången var det manusförfattaren och regissören Andreas Öhman, känd från filmen ”I rymden finns inga känslor”, som kom för att spela in långfilmen ”En dag kommer allt det här bli ditt”.

Filmen beskrivs som ”en berättelse om en familj och ett arv som ingen vill ha” och handlar om den framgångsrike serietecknaren Lisa som återvänder till sina föräldrars gård efter 10 år, där hon ställs inför ett svårt beslut.

Rutinerad ensemble

Skådespelarna är bland andra Karin Franz Körlof och skådespelarveteranerna Peter Haber och Suzanne Reuter.

– Humor har alltid varit mitt sätt att överleva livets prövningar, och film- och TV-kvällar har alltid varit en tillflykt. Därför är det nu en dröm att få jobba med mina barndomsidoler Peter och Suzanne i den historia där jag återvänder till landsbygd, värme och komedi. Med Karin i spetsen av den otroliga ensemblen hoppas jag kunna bidra med nya tryggande skratt, berättar Andreas Öhman.

Ulrica Hamsch, kommunens kontaktperson för filminspelningar, är glad över att produktionen valde att förlägga inspelningen i Älvsbyn.

– Vi är såklart glada att Älvsbyn åter igen kunde leverera miljöer som passar in i en produktion som den här.

Alice Karlsson från Älvsbyn spelar en ung Lisa. Foto: Mikael Karlsson

Alice Karlsson från Älvsbyn spelar en ung Lisa. Foto: Mikael Karlsson

Älvsbytjej i stor roll

En av alla skådespelare är den 12-årige debutanten, och Älvsbybon, Alice Karlsson, som gestaltar huvudpersonen Lisa som ung.

– Det är en väldigt rolig och lärorik upplevelse. Jag får träffa många nya människor. Allt från skådespelare till personer som sminkar mig och de som ordnar med mat och resor. När jag går in i rollen som Lisa känns det som att allt som händer i filmen har jag varit med om. Det mest fascinerande är att se hur en inspelningsdag ser ut. Jag tror inte att många förstår hur mycket förberedelser och arbete som ligger bakom en kort scen i filmen. Själv har jag varit på många smink- och klädprovningar innan inspelningarna började. Inspelningsdagarna är långa och det är mycket väntan mellan tagningarna. Men då hinner jag öva på mina repliker eller umgås med de andra skådespelarna.

Inspelningen är en samproduktion mellan Grand Slam Film, Film i Väst, Filmpool Nord, SF Studios, Breidablick och Naive. Biopremiär väntas äga rum hösten 2022.

Artikeln är även publicerad i Älvsbybladet #2, 2021

Text: Robin Nilsson