Ny filminspelning i Älvsbyn

En ny filminspelning väntas att dra i gång i Älvsbyn. Den här gången är det manusförfattaren och regissören Andreas Öhman, känd från filmen I rymden finns inga känslor, som kommer för att spela in långfilmen ”En dag kommer allt det här bli ditt”.

Filmen beskrivs som ”en berättelse om familj och ett arv som ingen vill ha” och handlar om den framgångsrike serietecknaren Lisa som återvänder till sina föräldrars gård efter 10 år, där hon ställs inför ett svårt beslut.

Rutinerad ensemble

Bland skådespelarna finner man bland annat Karin Franz Körlof och skådespelarveteranerna Peter Haber och Suzanne Reuter.

– Humor har alltid varit mitt sätt att överleva livets prövningar, och film- och TV-kvällar har alltid varit en tillflykt. Därför är det nu en dröm att få jobba med mina barndomsidoler Peter och Suzanne i den historia där jag återvänder till landsbygd, värme och komedi. Med Karin i spetsen av den otroliga ensemblen hoppas jag kunna bidra med nya tryggande skratt, berättar Andreas Öhman i ett pressmeddelande.

Ulrica Hamsch, kommunens kontaktperson för filminspelningar, är glad över att produktionen valt att förlägga inspelningen i Älvsbyn.

– Vi är såklart glada att Älvsbyn åter igen kan leverera miljöer som passar in i en produktion som den här. De är varmt välkomna till oss!

Inspelningen kommer att äga rum under augusti månad och är en samproduktion mellan Grand Slam Film, Film i Väst, Filmpool Nord, SF Studios, Breidablick och Naive. Biopremiär väntas äga rum hösten 2022.

Text: Robin Nilsson