Ny busslinje till Storforsen under sommaren

Från och med den 14 juni till den 15 augusti kommer det finnas möjlighet att åka buss från Älvsbyns centralort via byar till Storforsens naturreservat. Den nya linjen kommer att ha sin utgångspunkt vid resecentrumet, därefter går turen genom Vistträsk, Manjärv, Vidsel och Bredsel.

– Vi har ett av Norrbottens största turistmål, men vi har inte haft någon busstur dit från centralorten tidigare. Det har gjort att de turister som kommer med järnvägen eller buss blivit strandsatta här och inte kunnat ta sig till Storforsen. Det här har vi jobbat med i flera år, att försöka få till en linje, men det har inte funnits ekonomiska resurser till det. Men nu har vi tillsammans med Länstrafiken fått till en busslinje som kommer att sträcka sig under sommarsäsongen, vilket självklart känns jättekul. Det här är en buss för alla, så vi hoppas att den kommer att användas av både turister och medborgare. Blir det snurr på den och det fortsätter finnas ett behov för den, så kommer den ju tillbaka, säger Tomas Egmark, kommunalråd i Älvsbyn.

Priset för bussbiljett ligger på ordinarie busstaxa.

(Klicka på bilden för större text)

Text: Robin Nilsson

 

Senast uppdaterad 2021-05-18

Väderprognos från:

yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK.

CHANGE LANGUAGE DISCLAIMER

You can use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Please select your preferred language in the list below. You can close this dialog box by clicking the ”x” in the upper right corner.