NTM i Norr – från idé till något stort

– Vi har kanske en drivkraft som inte en vanlig Svensson tycker är normalt. Men vi är så där som människor, ser möjligheter i allt, berättar företagets VD och delägare Robert Renberg.

Det var under våren 2010 som Robert Renberg och Torbjörn Egmalm gick från idé till handling när dem tillsammans startade NTM i norr AB. Det som började som en vision har resulterat i en framgångsrik koncern med ett brett utbud av tjänster och produkter. Koncernen erbjuder bland annat ekonomitjänster, transport, entreprenadarbete, personaluthyrning, uthyrning av lägenheter, trädfällning, plantering och snöröjning.

– Jag har valt bort mina fritidsintressen för jag tycker att det är så grymt kul att jobba och utveckla saker. Jag gläds av att sysselsätta folk. Det är sådana som vi båda är och det är därför vi har kunnat forcera som vi har gjort. Företagen är min hobby, likväl som det är Tobbes hobby, berättar Robert.

Koncern med många ben

NTM är uppdelat i flera olika företag som verkar inom fyrkanten och malmfältet. Men tanken är att expandera verksamhetsområdet söderut, för att kunna hålla igång året om. Under högsäsongen tillhandahåller samtliga bolag i NTM-koncernen cirka 100 anställda, medan lågsäsongen sysselsätter mellan 30-50 personer.

2011 grundades NTM-butiken och redan året därpå mottog butiken det ärofyllda folkets pris, Årets pärla, på Älvsbyns näringslivsgala. Framtidsplanen nu är att flytta butiken till busstationens gamla lokaler.

– Vi har många ben i företaget och vi utvecklar varje ben olika mycket beroende på hur det ser ut, berättar Torbjörn Egmalm, styrelseordförande och delägare i NTM i Norr AB.

NTM-butiken. Foto: Robin Nilsson

NTM-butiken. Foto: Robin Nilsson

Vill hjälpa de som har haft det tufft

Robert och Torbjörn arbetar ständigt med att utveckla koncernen. Bland annat satsar de på att erbjuda utbildning inom bland annat hjullastare – gods & anläggning, grävmaskin, arbete på väg m.m. till de som exempelvis har haft det svårt i skolan och hamnat fel i livet.

– Sådana vill vi gärna hjälpa, för det finns ju potential i dem. Vi försöker hjälpa dem med en praktisk lösning för att de sedan ska kunna ta sig ut i arbetslivet.

Artikeln är även publicerad i Älvsbybladet #1, 2017

Text: Robin Nilsson