Norrlands Grundmontering har byggt ny industrifastighet – redo att ta emot hyresgästerna

– Det har varit ett kul projekt. Jag gillar att få vara med i hela processen, från start till mål, berättar Jonas Wikström.

I över 30 år har Norrlands Grundmontering AB (NGM) varit verksamma på orten. Bakom spakarna hittar man Jonas Wikström som tog över efter sin far. Årets sommarsäsong har varit hektisk för företaget, efter att ett större projekt uppe på industriområdet i Norra Nyfors tog start i maj. Där har man nämligen valt att föra upp en större fastighet med flertalet industrilokaler som går att hyra. Den första hyresgästen är redan redo att flytta in.

– När man ser ett nytt och bra industriområde som det finns potential i så vill man ändå att det kommer till användning. Vi fick tips via kommunen om att det fanns en intressent som ville etablera sig här. Vi fick kontakt med dem och sa att om dem är intresserade så bygger vi, och det var dem.

Två lokaler lediga

Det har nu gått ett par månader sedan första spadtaget och inom ett par veckor väntas projektet gå i mål.

– Det känns otroligt bra. Det har varit en ganska intensiv sommar, så det ska bli skönt med lite lugnare. Sedan får man hitta på något nytt projekt.

Förhoppningen är nu att man kan fylla de resterande lokalerna i byggnaden. I skrivande stund finns det två lokaler på totalt 200 kvadratmeter industriyta tomma, samt 140 kvadratmeter övervåning. Utöver självaste arbetsytan finns tillgång till omklädningsrum och kontorsyta.

Stark lokalanda bakom bygget

Till sin hjälp har Jonas använt sig av så många lokala entreprenörer som möjligt.

– Det är ju så otroligt kul att bygga när man har så duktigt folk här. Vi har ju snickare, rörmokare och elektriker lokalt. Vi försöker också köpa material lokalt. Vi har till exempel lösullen som är återvunnet stenull härifrån Älvsbyn. Det är kul att det funkar och att det finns på orten, som man ibland kanske glömmer bort, att man far över ån efter vatten. Det finns både bra kompetens och material tillgängligt lokalt.

Men grunden till bygget har NGM själv lagt.

– Det är ju lite vår nisch, säger Jonas med glimten i ögat.