Näringslivsfrukost

Andörjan den 16 februari är numera Norrbottens största långlopp på skidor. Man kan välja att åka 40, 22 eller 11 km i lätt terräng med start och mål på Kanis skidstadion.
Karl-Erik Sjöberg berättade om tävlingen som ju åktes första gången 1964 och då mellan Vidsel och Älvsbyn. Fortfarande kan man anmäla sig och det finns några platser kvar.
Hemlängtan presenterades av Johanna Grimstål och årets upplaga sker på Junibacken, Djurgården, Stockholm.
Ulrica Lundgren, Polarbröds representant på evenemanget Hemlängtan.
Hemlängtan handlar kort om att få våra utflyttade från länet tillbaka igen och ger även våra företagare en möjlighet att visa upp sig i Stockholmsområdet. Evenemanget har ju pågått några år och en av de som varit med hela tiden är Polarbröd som också har positiva erfarenheter från evenemanget. Hemlängtan på Astrid Lindgrens ”Junibacken” har gett positiva resultat för de utställare som varit med och lockat ett antal utflyttade att åka hem igen till Luleåregionen som omfattar Älvsbyn, Piteå, Boden, Kalix och Luleå.
Kent Johansson, Älvsbyhus, bidrog till med den positiva nyheten att Älvsbyhus är Sveriges största småhustillverkare för 20:e året i rad.
Supersprint är en skidtävling med fart som nu senast gick i Dresden och där Johannes Hortlund från Älvsbyn vann. Tävlingen körs i sex omgångar i fem länder så vi håller tummarna.
Josefine Wihlzon och Joel Bergström, Upphandlingsrådet, berättade kortfattat om upphandling och om sin verksamhet.
Frukost som bjöd på hemlängtan
Johanna Grimstål presenterade evenemanget Hemlängtan.
Norrbottens Upphandlingsråd är en sammanslutning av aktörer från näringsliv och offentlig sektor, som samverkar för att främja och utveckla parters agerande i offentlig upphandling. Målsättningen är att öka och förbättra kompetensen hos alla inblandade parter och att bidra till en utökad dialog mellan anbudsgivare och upphandlande enhet, vilket sker bland annat genom utbildningar och seminarier. Deras avsikt är att återkomma med en Workshop senare i vår.
Business by Woman har sitt nästa möte på Norrbottens Bildemontering i Storsund den 12 februari. Alla företagsamma kvinnor är inbjudna.
Elisabeth Öhman Nordström från Företagarna påminde om deras evenemang den 18 februari. På morgonen blir det frukost och föreläsning med Günter Mårder, vd Företagarna. Samma kvälls bjuds det på middag och hockeymatch mellan Luleå och Malmö på Coop Arena.
Våra Unga Företagare kommer att ställa ut under mässan ”Entreprenörskap på riktigt” den 27 februari på Luleå Energi Arena.
Tomas Egmark, kommunalråd, kunde också meddela att nu har Trafikverket för avsikt att färdigställa gångvägen mellan Älvsbyn och Korsträsk. Arbetet sätter igång till våren. Han berättade även att man höll på att gå igenom anbuden på badhus och sporthall.


Slutligen tackade Anette för visat intresse och hälsade välkommen tillbaka nästa frukost den 28 februari.
Text: Lars-Erik Lundberg. Foto: Sterling Nilsson