Näringslivsfrukost februari

Almi presenterade sitt arbete med hållbarhet och attraktiv arbetsgivare, kommunalrådet Johan Dahlqvist visade på vad som hänt och vad som är på gång i Älvsbyn, Roger Tuomas samhällsbyggnad- och näringslivschef visade vilka satsningar som pågår i vårt län samt att Öhmans Trävaru berättade om sin verksamhet.

Kommunalrådet Johan Dahlqvist inledde näringslivsfrukosten med att lyfta UF-företagen i kommunen. Det har varit en Pitchtävling där alla ungdomar som drev UF-företag fick vara med.
– Ungdomarna fick fyra minuter på sig att lyfta sin affärsidé. Allihop var så duktiga, säger Johan.

Älvsbyns kommun har tillsammans med Älvsbyns Energi och Älvsbyns Fastigheter haft panelsamtal och öppet hus med temat krisberedskap. Evenemanget lockade till sig cirka 100 personer totalt.
– Vi behöver fortsätta arbeta med krisberedskap både som privatpersoner och som kommun. För kriser kan drabba oss igen, berättar Johan.

Almi

Nicklas Stenberg och Stefan Stålnacke från Almi kom och presenterade deras arbete och vad de har att erbjuda till Älvsbyns företagare. Med lån, affärsutveckling och riskkapital vill Almi skapa möjligheter för företag att utvecklas och växa hållbart. Almi arbetar med strukturerat hållbarhetsarbete och vill hjälpa företag att arbeta med hållbarhet i deras verksamheter.
– Det handlar om att arbeta med hållbarhet inte som ett projekt utan att väva in det i de befintliga möten som man har, berättar Nicklas.

Just nu arbetar Almi med en kampanj som heter attraktiv arbetsgivare och det är ett projekt som redan är i full gång i Luleå och nu vill man starta upp dessa workshops och möten även i Älvsbyn.
– Norrbotten är redan nu attraktivt, men hur blir vi mer attraktiva? Detta är något vi vill arbeta med, för vem vill inte vara en attraktiv arbetsgivare, säger Nicklas.

Vad är på gång i Norrbotten?

Samhällsbyggnads- och näringslivschef Roger Tuomas berättade och visade med en karta de etableringar som finns runt omkring oss och vad som är på gång. Det händer mycket i Norrbotten och även i Västerbotten.
– Vårt område är väldigt intressant nu och även framöver. Det finns en fantastisk framtid i det här. Det kommer affärsmöjligheter och fler företag som vill hit till vårt område, säger Roger.

Öhmans Trävaru

Anders och Johan Öhman, far och son kom och berättade om företaget. Öhmans Trävaru startade 1945 och just nu är det tredje generationen som driver det. De arbetar hela tiden med att utveckla verksamheten och senaste förändringen är att företaget även kan erbjuda utleverans med kranbil.
När det gäller framtiden och hur förtaget kommer utvecklas framöver svarar sonen Johan.
– Vi lyssnar in våra kunder och vad de vill ha framöver.

 

Näringslivsfrukost februari 2024