Möt vår praktikant…

En av dem som valt att förlägga sin praktik på Älvsbyns kommun är Linda Jussi från Alvik, som startade sin praktik den 10 oktober 2022. Tidigare har hon läst till beteendevetare på Luleå tekniska universitet. Sedan september 2021 studerar hon till kompetenskoordinator mot rekrytering på Yrkeshögskolan i Piteå.

– Jag jobbar nu på socialförvaltningen inom missbruksvården i Luleå. Tanken var att när jag började plugga skulle jag göra något helt annat, inom HR. Det är inte helt borta utan tanken är att jag ska bli någonting mitt emellan. Men jag har inte bestämt mig än.

Vad fick dig att söka praktik i just Älvsbyn?

– Det här är praktik nummer två, eller Lärande i arbete (LIA) som det heter. Min första hade jag på min nuvarande arbetsplats i Luleå. Där har jag fått ganska bra koll på socialförvaltningen och hur det ser ut där. I min andra LIA kände jag att jag ville vara i en annan kommun och se hur det ser ut där. Då tänkte jag framför allt på Älvsbyn, som är en mindre kommun. Det är intressant att se skillnaderna mellan de båda.

Vad har du fått för intryck av Älvsbyns kommun sen du började praktiken?

– Jag har arbetat mycket hemifrån under praktiken så jag har inte varit så mycket på plats här, men en sak som jag har tänkt på är att alla hälsar och småpratar med varandra. Atmosfären är ganska mysig här.

Vad har du fått göra under din praktiktid?

– Jag gör min LIA-praktik kopplat till social hållbarhet utifrån ett medarbetarperspektiv. Det är en liten del i kommunens stora hållbarhetsarbete ”hållbar tillväxt” som pågår. Just nu gör jag en nulägesanalys där jag sitter och arbetar mycket med statistik.