Bild på Johan Dahlqvist, Älvsbyns kommunalråd. Foto: Robin NilssonJohan Dahlqvist, Älvsbyns kommunalråd. Foto: Robin Nilsson

Möt Johan Dahlqvist – Älvsbyns nya kommunalråd

Vid årsskiftet skedde ett politiskt maktskifte i Älvsbyn, då moderaten Johan Dahlqvist efterträdde socialdemokraten Tomas Egmark som nytt kommunalråd, tillika kommunstyrelsens ordförande.

– Jag har alltid varit politiskt intresserad. När möjligheten vid återuppstarten av Moderaterna gavs 2020 kände jag att jag ville engagera mig i politiken. Det var ingen speciell sakfråga som var orsaken. Jag vill vara med och förändra, inte bara sitta på sidan och tycka. Tycker jag att det finns orättvisor så vill jag gärna ta bort dem, tycker jag att det finns förbättringsområden så vill jag vara med och jobba fram dessa, och vart och hur gör man det bäst? Jo, genom att engagera sig.

Det har nu gått en månad sedan Johan klev på rollen som kommunalråd. Utöver de sedvanliga politiska mötena har han även hunnit varit runt bland några av verksamheterna och ser fram emot att besöka så mycket han bara hinner med, och det är inte bara kommunala verksamheter utan även privata näringslivet.

– Det har varit väldigt mycket att sätta sig in i. Jag var lite osäker i början på hur jag skulle mottas, att det kommer ett helt nytt styre. Skulle det blivit positivt eller skulle det vara negativt. Men jag har blivit väldigt bra bemött av samtliga.

Bild på Johan Dahlqvist, Älvsbyns kommunalråd. Foto: Robin Nilsson

Johan Dahlqvist, Älvsbyns kommunalråd. Foto: Robin Nilsson

Vill sälja in varumärket Älvsbyn!

Johan är född i Göteborg, men har varit Älvsbybo sedan 2005. Tillsammans med sin fru Ida har han tre söner. Under livet har han hunnit arbeta på bland annat Volvo, Älvsbyhus och nu senast som marknads- och försäljningschef på Acetec.

– Går man igenom vad jag har jobbat med så finns det en ”blå” tråd, och det är produktion och försäljning. Det är det som jag tar med mig som en styrka i det här uppdraget, att sälja in varumärket Älvsbyn. Det tycker är jag viktigt. Det gäller att vi även åker utanför Älvsbyns gränser och säljer in Norrbottens Pärla! Många gånger har vi lätt för att bli hemmablinda och för nöjda med vad vi redan gör.

Fritiden spenderar Johan helst tillsammans med familjen och sina två hundar. Han har även sedan ungdomens dagar varit aktiv inom föreningslivet. I Älvsbyn har han hunnit sitta som ordförande i ÄIF Hockey och styrelsemedlem i ÄIF Fotboll.

– Jag har idrottat otroligt mycket under åren. Testat de flesta idrotter, men fastnade mest för hockey och fotboll. Jag har testat i princip alla idrotter. Men det är lite roligt, den enda sport jag inte testat är basket, och då är jag två meter lång. Men det kanske kommer i framtiden. Det enda man vet med den är att den är oskriven, att se möjligheterna inte begränsningar.

Senast uppdaterad 2023-04-17
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Väderprognos från:

yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK.

CHANGE LANGUAGE DISCLAIMER

You can use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Please select your preferred language in the list below. You can close this dialog box by clicking the ”x” in the upper right corner.