Foto: Robin NilssonFoto: Robin Nilsson

Ledarkompassen – din vägvisare i företagsutveckling

Tillsammans med Piteå och Skellefteås kommun arrangerade Älvsbyns kommun ett antal träffar och föreläsningar för företagare som har planer på att utveckla sin befintliga verksamhet och öka tillväxten.

Projektet är delvis finansierat av EU och bestod av fyra träffar med olika teman: Ledningsgrupp/styrelse, ledarskap och kommunikation, finansiering och investeringar, skapa system för lönsamhet, samt affärsutveckling i praktiken.

– Vi har haft en bra blandning både vad gäller spridningen av olika branscher, men även också fördelningen mellan män och kvinnor. Det tror jag är väldigt positivt då man kan få ut mycket av det, nätverkande är en stor del och det tror jag är viktigt i en liten kommun, säger Sofia Lundberg, näringslivsutvecklare på Älvsbyns kommun.

En av dem som har deltagit i Ledarkompassen är Ambjörn Karlsson, Pitedalens Måleri.

– Jag tycker att det är rätt bra att kommunen anordnar något sådant här. Det skapar relationer mellan företagare som är med och nätverkar. Det är intressanta föreläsningar som gör att vi utvecklas som personer. Framtidsplanen är att vi ska kunna utvecklas och bli, framförallt, bättre på det vi gör. Det här är en del i att utveckla mig som företagsledare och kanske då göra ett bättre jobb i att utveckla organisationen som vi har. På sikt kanske vi då kan tjäna mer pengar och öka företagets storlek, berättar han.

I arbetet ingår även en beteendeanalys av deltagarna, där man kunnat få fram sin beteendeprofil. Exempelvis vad man är för typ av person, vilka egenskaper man har och hur man är som ledare och på så vis då hur man kan nyttja och optimera detta.

Artikeln är även publicerad i Älvsbybladet #2, 2018

Text: Robin Nilsson

Senast uppdaterad 2021-12-13
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Väderprognos från:

yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK.

CHANGE LANGUAGE DISCLAIMER

You can use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Please select your preferred language in the list below. You can close this dialog box by clicking the ”x” in the upper right corner.