Kommunen går med i MindDig – vill säkerställa framtida kompetensbehov

En av de största utmaningarna för framtiden är kompetensförsörjning inom den större delen av näringslivet. För en tid sedan startades projektet MindDig upp gemensamt av LKAB, SSAB, Vattenfall, Skellefteå Kraft, Northvolt, H2 Green Steel, Boliden och Luleå tekniska universitet.

Projektet har nu övergått till att bli ett företag som erbjuder en plattform där man som arbetssökande på ett enkelt sätt kan nå ut till arbetsgivare, som smidigt kan filtrera i databasen efter sitt eget kompetensbehov.

– I vanliga fall om man söker ett jobb och någon annan får det åker man ur processen. Man försvinner. Med det här sättet att jobba så hamnar man i den här databasen. Sen kan andra företag gå in där och filtrera efter sitt behov och kanske hitta någon som sökte jobb någon annanstans och erbjuda liknande tjänst hos dem, säger Roger Tuomas, samhällsbyggnadschef i Älvsbyns kommun.

Den 19 maj skrev Älvsbyns kommun på ett avtal att ansluta sig till MindDig. Roger Tuomas hoppas nu att företag och arbetssökande i kommunen väljer att flitigt använda sig av den nya portalen.

– Sen om det är mindre företag med max fem anställda som är i behov av det, kan vi på kommunen hjälpa till att sätta in annonser på att de söker folk.

Läs mer på minddig.com

Artikeln är även publicerad i Älvsbybladet #2, 2022

Text: Robin Nilsson

Senast uppdaterad 2022-06-22
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Väderprognos från:

yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK.

CHANGE LANGUAGE DISCLAIMER

You can use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Please select your preferred language in the list below. You can close this dialog box by clicking the ”x” in the upper right corner.