Bild på tjänstepersoner från olika kommuner som deltog under Uniaden.Foto: Uniaden

Kommunen deltog på arbetsmarknadsmässa i Umeå

Den 24 januari anordnades Uniaden i Umeå, en av landets bredaste arbetsmarknadsmässa riktad mot studenter. Syftet med mässan är att skapa en mötesplats mellan studenter och näringslivet, där företagen har möjlighet att berätta om det rekryteringsbehov dem står inför.

På plats fanns Jennie Grahn och Rebecca Norén, från kommunens HR-avdelning, för att berätta om Älvsbyn och kommunen som arbetsgivare.

– Det var kul att äntligen få vara på en fysisk mässa igen. Det har tidigare varit ganska många digitala mässor, som absolut fyller sin funktion, men det blir inte på samma sätt som en fysisk mässa där man kan fånga in och prata med besökare, berättar Jennie Grahn, HR-specialist på Älvsbyns kommun.

I montern som Älvsbyns kommun hade gemensamt tillsammans med kommunerna i femkanten hade man anordnat tävlingar, med biobiljetter och mössor som pris. Drygt ett hundratal studenter lämnade sina kontaktuppgifter för att bland annat visa intresse för att skriva examensarbeten, göra praktik med mera.

Senast uppdaterad 2023-02-02
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Väderprognos från:

yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK.

CHANGE LANGUAGE DISCLAIMER

You can use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Please select your preferred language in the list below. You can close this dialog box by clicking the ”x” in the upper right corner.