Bilden visar Viktor Kåreborn, tillträdande samhällsbyggnadschef.

Klart med ny samhällsbyggnadschef

Nu är det klart att Viktor Kåreborn blir Älvsbyns kommuns nya samhällsbyggnadschef. Han efterträder Roger Tuomas som gått vidare till Luleå Business Region. Viktor Kåreborn är 55 år och boende i Bälinge, Luleå kommun. Han kommer att tillträda sin tjänst den 5 augusti 2024.

– Jag ser att Viktors erfarenhet av att arbeta med att skapa förutsättningar för tillväxt och attraktivitet är värdefull för Älvsbyns kommun. Han har ett brett kontaktnät inom såväl offentlig sektor som inom näringslivet och har jobbat med flera samverkansprojekt mellan organisationer och näringsliv, säger kommunchef Anna Lindberg.

Viktor har flera års erfarenhet av arbete med tillväxt, kompetensförsörjning, utveckling och ledarskap i olika former. Nu senast som chef för tillväxtenheten vid Arbetsmarknads- och utbildningsförvaltningen i Luleå kommun. Han beskriver sitt ledarskap som grundat i tillit, delaktighet, kommunikation och transparens. Som samhällsbyggnadschef kommer Viktor ansvara för kommunens arbete med näringslivsutveckling, samhällsplanering och myndighetsutövning inom miljö och bygg.

– Jag ser verkligen fram emot att börja mitt arbete i Älvsbyn. Det ska bli otroligt roligt och spännande att få vara en del av Älvsbyns fortsatta tillväxt och positiva utveckling framöver, säger Viktor Kåreborn tillträdande samhällsbyggnadschef.

Bilden visar Sofia Lundberg, tillförordnad samhällsbyggnadschef

Sofia Lundberg, samhällsstrateg, kommer att axla rollen som tillförordnad samhällsbyggnadschef.

– Jag är både ödmjuk och inspirerad inför uppgiften. Jag kommer att göra mitt bästa för att se till att vår verksamhet levererar den service som vårt näringsliv och våra medborgare förväntar sig, berättar Sofia.

– Det känns bra och tryggt med den här lösningen, säger kommunchef Anna Lindberg.

Senast uppdaterad 2024-04-11

Väderprognos från:

yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK.

CHANGE LANGUAGE DISCLAIMER

You can use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Please select your preferred language in the list below. You can close this dialog box by clicking the ”x” in the upper right corner.