Klart med ny kommunchef

– Vi tror starkt på Anna. Hennes kompetensprofil är precis vad vi behöver, säger Tomas Egmark, kommunstyrelsens och personalutskottets ordförande.

Rekryteringsgruppen för tjänsten som kommunchef har bestått av personalutskottet, personalchef och fackliga representanter. Gruppen var helt eniga om valet av Anna Lindberg.

– Jag tycker att det ska bli jättespännande. Jag kommer från en organisation där vi samarbetar med väldigt många och då måste man bygga tillit och skapa relationer. För mig är det viktigt med ett tillitsbaserat ledarskap, säger Anna Lindberg.

Många kvalificerade sökande

Totalt var det 26 sökande till tjänsten som kommunchef, kommunens högst ansvarige tjänsteperson. Rollen som kommunchef motsvarar ungefär vd-rollen i ett stort aktiebolag. Av de sökande valdes 14 mycket kvalificerade kandidater ut och intervjuades av det upphandlade rekryteringsföretaget Kompetenslaget. Av dessa valdes fem ut till fördjupade samtal med kommunens rekryteringsgrupp.

– Det är glädjande att kunna välja från ett smörgåsbord av erfarna och duktiga sökande som vill leda vår kommuns organisation. Alla fem vi intervjuade hade vi kunnat välja som kommunchef. I slutändan valde vi den person med den kompetensprofil som vi tror passar Älvsbyns kommun bäst i nuläget, säger Tomas Egmark.

Anna Lindberg, ny kommunchef och Tomas Egmark, kommunstyrelsens ordförande skriver på anställningsavtalet i två exemplar. Foto Peter Lundberg.

Anna Lindberg, ny kommunchef och Tomas Egmark, kommunstyrelsens ordförande skriver på anställningsavtalet i två exemplar. Foto Peter Lundberg.

Kiruna-Luleå-Älvsbyn

Anna Lindberg är 53 år, har två barn och bor i Gammelstad, men är född och uppvuxen i Kiruna. 1987 flyttade hon till Luleå för att plugga på universitetet, där hon också jobbade efter utbildningen i några år. Efter det blev det jobb med utvecklingsfrågor på Norrbottens läns landsting som numer heter Region Norrbotten. Där har hon jobbat sedan dess och de senaste sju åren som regional utvecklingsdirektör. På fritiden tycker hon om att vara ute och i naturen. Sommartid blir det gärna golf och på vinterhalvåret är det mycket skidor, både utför och på platten.

Vad är Älvsbyns kommun för dig?

– Jag har en positiv och varm bild av Älvsbyns kommun, både som samhälle och som organisation. Näringslivet har ett bra utgångsläge. Dels placeringen i länet, dels med sitt välmående och starka näringsliv, säger Anna Lindberg.

Tillträder 10 maj

– Vi har haft en duktig kommunchef i 12 år som tyvärr valde att sluta. Men nu ser vi fram emot att få Anna på plats som med nya ögon och sina erfarenheter kan fortsätta att leda verksamheten vidare, säger Tomas Egmark.

Anna Lindberg tillträder tjänsten som kommunchef den 10 maj och Anna-Karin Andersson fortsätter att vara tillförordnad fram till dess och sen återgår hon till tjänsten som HR-chef.

– Vi är glad att Anna kan börja så pass fort och vi är mycket nöjda med Anna-Karins insatser och vi vill passa på att tacka henne för ett väl utfört arbete, säger Tomas Egmark.