Klart med ny chef till lönecenter

Nu är det klart att Mattias Holmén blir ny chef på Piteå kommuns och Älvsbyns kommuns gemensamma lönecenter. Mattias ersätter Arlene Morin som går i pension under våren. Mattias Holmén är 44 år och boende i Älvsbyn. Han tillträder som chef för lönecenter senast 1 maj 2024.

– Mattias har erfarenhet av att utveckla verksamheter samt leda förändringar, säger kommunchef Anna Lindberg.

Idag arbetar Mattias som enhetschef för ett särskilt boende i Älvsbyns kommun med ett särskilt uppdrag att utveckla kommunens arbete med bemanningsplanering inom social verksamhet.

Mattias är en engagerade ledare som beskriver sitt ledarskap som medskapande. Som chef för det gemensamma lönecentret är det viktigt att tillsammans med kommunerna utveckla och bibehålla samverkan över organisationsgränserna.

–  Jag ser fram emot att fortsätta det goda samarbetet kring vårt gemensamma lönecenter och en fortsatt utveckling tillsammans med Mattias, säger Cathrine Granberg, HR-chef vid Piteå kommun som deltagit i rekryteringen.

– Jag ser mycket fram emot det nya uppdraget. Jag tror att min erfarenhet från Älvsbyns kommun kommer till nytta och ser nu fram emot att också lära känna Piteå kommun, säger Mattias Holmén tillträdande chef för lönecenter.