Klart med entreprenör av nya gymmet i Älvsbyns Sportcenter

– Vi är glada över att vi hade flera leverantörer som var intresserade att sköta driften av nya gymmet här i Älvsbyn. Efter att ha gått igenom alla anbuden har vi nu landat i att skriva avtal med Medley, säger Anna Lindberg, kommunchef på Älvsbyns kommun.

Sedan starten 2001 driver Medley fler än 20 bad- och träningsanläggningar runt om i Sverige och är idag en av landets ledande aktörer i branschen. Nu har de ställt in siktet på Älvsbyn.

– Vi är otroligt stolta och glada över att få vara med och bidra till ett ännu aktivare liv för Älvsbyborna tillsammans med Älvsbyns kommun, säger Daniel Almgren, vd på Medley.

Viktigt kugghjul i den nya anläggningen

Avtalet gäller i fem år med möjlighet till förlängning i tre år och sedan två år. Om allt går enligt tidsplanen är ambitionen att verksamheten startar upp den 1 mars.

– Gymmet blir en viktig del i vår nya sim- och sporthallsanläggning. Meningen är att det ska vara en mötesplats för allmänheten och besökare i Älvsbyn. Vi vill att det ska finnas ett brett utbud av motionsmöjligheter för alla, oavsett ålder, kön och funktion. Kombinationen av simhall med flera bassänger, sporthall med klättervägg, ytor för spontanidrott, gym- och gruppträning bidrar till attraktiviteten. Vi ser att Medley kommer att vara en viktig aktör i den här anläggningen, som vi vill ska inspirera till en hälsosammare livsstil som stärker folkhälsan i kommunen, säger Anna Lindberg.