Jonas Wallin blir ny skolchef

– Jag är glad att vi lyckats rekrytera Jonas Wallin till Älvsbyns kommun. Hans ledarprofil och erfarenheter skapar goda förutsättningar för uppdraget som skolchef i Älvsbyns kommun, säger kommunchef Anna Lindberg.

Jonas Wallin arbetar idag som rektor på Strömbackaskolan för bygg-, el- och VVS-programmen i Piteå kommun och har arbetat med elevbyggena. Jonas kommer ursprungligen från Karlskrona och är utbildad kock. Efter lärarstudier har Jonas arbetat i flera kommuner, däribland Älvsbyns kommun ett kort tid. Sedan 2014 har han arbetat i Piteå kommun.

– Ska bli mycket roligt att sätta mig in i denna nya roll och ta mig an de utmaningar som syns framöver. Ser fram emot att komma tillbaka till Älvsbyn, säger Jonas Wallin.

Som skolchef blir Jonas Wallin ansvarig för verksamhetsområdet utbildning som spänner över förskola, grundskola, anpassade grundskola, gymnasium, Komvux, SFI samt arbetsmarknad och integration. I området ingår även enheten Individ, familj och elevhälsa, som är ett resultat av ökad samverkan mellan social verksamhet och utbildning.