Jägarna säsong 2

I våras hade den efterlängtade uppföljningen premiär på C More och TV4. Första filmen liksom jägarnaseriens säsong 1 och 2 är inspelade i Älvsbyns kommun.

– Vi har fått ett otroligt varmt mottagande i Älvsbyn och det känns att Jägarna verkligen är en del av Älvsbyns historia. Det är jag stolt över, säger Rolf Lassgård

– Det är mycket glädjande att Jägarna har valt Älvsbyns kommun gång på gång. Filmteamet skapar förutom en hel del arbetstillfällen när de är här, många ringar på vattnet som exempelvis att andra väljer att lägga sina filminspelningar här eller att som turist besöka kommunen, säger Ulrica Hamsch som är Älvsbyns kommuns kontaktperson vid filminspelningar i kommunen.

En filminspelning av denna storlek med filmarbetare och skådespelare ger Älvsbyn cirka 3 500 gästnätter. De bor, äter, tankar sina bilar, handlar och köper tjänster i kommunen så de lämnar mycket pengar efter sig.

– Efter säsong 1 av Jägarna hade haft premiär på C More fick jag många samtal från produktioner som ville komma och titta på våra fina miljöer. Det är allt från urskog till öppna böljande landskap. Vi har mycket att erbjuda och vinsten för produktionsbolagen är att de inte ska behöva placera inspelningsmiljöer långt från där de bor, säger Ulrica Hamsch.

I den andra säsongen av Jägarna skakas Erik Bäckströms (Rolf Lassgård) lugna tillvaro om när Joar Särn (Simon J Berger) åter dyker upp i hans liv, 15 år efter att Särn har dömts för ett mord som fortfarande plågar det lilla samhället i Norrbotten. Erik tar hjälp av åklagaren Niki Thompson (Lena Endre) för att reda ut sanningen om mordet.

– Sanningen har alltid haft ett högt pris i Jägarna. Att hålla inne på sanningen kan visa sig kosta ännu mer. Vad har gjorts rätt, vad har gjorts fel? Erik brottas mycket med sig själv och vi får se helt andra sidor av honom. Han blir ganska snart sin egen största fiende, säger Rolf Lassgård.

Andra säsongen av Jägarna är en samproduktion med bland andra Filmpool Nord och går att se via www.tv4.se/jagarna och www.cmore.se