Invigning av Storforsens nya camping

Campingen har fått en rejäl ansiktslyftning. Nytt modernt servicehus på 210 kvadratmeter med alla faciliteter; kök, diskmaskin, duschar, bastu och fräscha toaletter. Dessutom ett tillhörande förrådsutrymme, på 130 kvadratmeter.

Nya ställplatser

Campinggästerna möts också av nya husvagns- och husbilsplatser med ny gräsmatta.
– Vi måste låta gräsmattorna växa till sig. Därför blir invigningen den 15 juni. Hittills har vi bara upplåtit 17 grusplatser. Men de har å andra sidan varit fullbokade varenda helg sedan Valborgs, berättar Lotta.

Nytt är också 15 så kallade ställplatser utan el.
– Men de är inte riktigt klara än.

Renoverade stugor

Förra året renoverades alla tolv fyrabäddsstugorna.
– Just nu pågår arbetet med att förse dem med nya broar, säger Lotta.

På området finns även tolv tvåbäddsstugor.

Året-runt-camping

Campingen vid Hotell Storforsen ska bli en året-runt-anläggning.

Campingen har tidigare stängt den 1 oktober. Men med de nya faciliteterna kommer Storforsen Hotell att kunna erbjuda vintercamping.

Investerar tio miljoner

Den nya campingen är en del i det förnyelsepaket på totalt tio miljoner kronor som Hotell Storforsen investerar i.

Samtidigt har hotellet moderniserats med 40-tums TV-apparater på varje rum med ett utökat kanalutbud, fyra nya rum plus ett kommande nytt gym med utsikt över Europas största fors.

Storforsen är ett av Norrbottens populäraste turistmål. Samtidigt, framförallt vintertid, fyller hotellet en viktig funktion för personal som arbetar med biltest och militär verksamhet vid närliggande FMV Vidsel Test Range, Robortförsöksplats Norrland, tidigare RFN.

Storforsen Hotell har 147 rum. Campingen har 53 platser med el plus ytterligare ett 15-tal för så kallad ”fricamping”.

Beläggningen har varit god under våren.
– Både april och maj har varit bättre än föregående år. Under sommaren sker bokningarna oftare med kortare varsel. Men vi har redan fullbokat på campingen till midsommar. Då blir det dans runt midsommarstången, hopptält och sockervadd för barnen, avslöjar Lotta.

De nyrenoverade stugorna.

De nyrenoverade stugorna.

storforsen camping

Lotta Berglund, hotellchef, och personalen skrev en önskelista på tio miljoner kronor. Lars-Erik Granberg, VD, och styrelsen läste den och sa: ”Kör”. ARKIVBILD