Nilssons Butiken i Vistträsk har avtal för Servicepunkt med Älvsbyns kommun. Bild från invigningen september 2017. Foto: Robin Nilsson.Nilssons Butiken i Vistträsk har avtal för Servicepunkt med Älvsbyns kommun. Bild från invigningen september 2017. Foto: Robin Nilsson.

Invigning av ny servicepunkt i sjöarnas by

Den första september bjöds det på både pompa och ståt i Nilssonsbutiken i Vistträsk. Då invigdes nämligen kommunens senaste servicepunkt.

På plats fanns kommunalrådet Helena Öhlund som tillsammans med personal från butiken invigde den nya servicetjänsten. Efteråt bjöds besökarna på tårta, saft och kaffe.

Ulrica Hamsch, näringslivsutvecklare på Älvsbyns kommun, arbetar mycket med att förbättra servicen på landsbygden i kommunen. För henne är servicepunkten en viktig del för att kunna erbjuda bättre tjänst till de som bor ute på landsbygden.

– Det här betyder jättemycket för oss. Det innebär egentligen att vi flyttar ut service hit till landsbygden. Som exempelvis att tjänstemän kan komma hit och ta emot besökare. Istället för att sitta på kommunhuset och göra det, så kan man samordna tillsammans med andra. Det kanske är så att flera på byn och i området behöver en viss sorts service. Då kan man tillgodose det genom servicepunkten.

På servicepunkterna kan du få hjälp med:

  • Information gällande turism och aktiviteter
  • Lån av dator med internetuppkoppling
  • Kopiering och utskrift av exempelvis biljetter,
  • Blanketter och information
  • Mötesplats med möjlighet att köpa kaffe/te med mera
  • Kommunal varuhemsändning

Sedan tidigare finns även en servicepunkt i Tempobutiken i Vidsel.

Artikeln är även publicerad i Älvsbybladet #3, 2017

Text: Robin Nilsson

Senast uppdaterad 2021-12-13
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Väderprognos från:

yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK.

CHANGE LANGUAGE DISCLAIMER

You can use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Please select your preferred language in the list below. You can close this dialog box by clicking the ”x” in the upper right corner.