Intresseföreningen som arbetar för ett aktivt byliv

Idag har byaföreningen drygt 170 medlemmar och arbetar för ett aktivt byliv med många olika aktiviteter, för både stora och små.

– Vi har till exempel alltid en majbrasa för dem som vill komma, även icke medlemmar, där vi bland annat bjuder på korv och vårsånger. Ifjol hade vi en byadag med olika aktiviteter på dagen och på kvällen hade vi en grillfest. Vi har tidigare haft skidtävlingar, pubkväll, tacokväll och gåbingo. Men förhoppningen är att i framtiden anordna fler aktiviteter, berättar Karina Nilsson, föreningens ordförande.

Ny byastuga

Tidigare användes skolan i Tvärån även som byalokal. Men sen ett par år tillbaka lades skolan ner och jämnades med marken. Nu har föreningen valt att göra om byns gamla bagarstuga till ny byastuga, där man kommer att kunna träffas, umgås och hålla arrangemang i.

– Nu till sommaren kommer vi att fortsätta med att rusta upp det sista, måla om, bygga en bro och en stor altan som man kan ha uteaktiviteter på under sommaren.

Expanderat med motorsektion

Nytt i föreningen är att man har startat en motorsektion, där bland annat delar av världseliten finns representerade.

– Det som är kul är att vi har utökat föreningen och blivit fler medlemmar i och med att vi har fått en motorsektion. Den är för både bilar och skotrar. Vi har i skotercross till exempel trefaldige världsmästarinnan Elina Öhman och trefaldige VM-silvermedaljören och X-Gamesvinnaren Petter Nårsa som kör för föreningen.

Artikeln är även publicerad i Älvsbybladet #1, 2017

Text: Robin Nilsson