Idrottens dag

Idrottens dag är laddad med roliga idrottsaktiviteter som ska inspirera fler till att kunna och vilja idrotta hela livet. Aktiviteterna som håller till i Lomtjärn och på och omkring Älvåkra IP är gratis och till för alla; barn, unga, vuxna och äldre. Älvsbyns kommun bjuder på gratis buss från Vidsel, Vistträsk och Korsträsk.

– Den svenska idrottsrörelsen håller på att förändras. Målet är idrott för alla hela livet. Idrottens dag är en del av den resan. Det ska vara en dag med roliga aktiviteter och nya idéer som lockar till rörelse. Besökare får prova på, uppleva, tänka och prata om hur framtidens idrott kan se ut tillsammans med Älvsbyns fantastiska föreningsliv, säger Norrbottens Idrottsförbunds projektledare Anne Meriläinen.

Förhoppningen är att alla som deltar ska hitta en aktivitet som passar, även den som har en funktionsnedsättning. Besökarna erbjuds möjlighet att testa ett 30-tal aktiviteter.

– Med Idrottens dag vill nå ut även till dem som ännu inte hittat till föreningsidrotten. Vi vill att fler ska få uppleva idrottsglädje och gemenskap i våra föreningar, i en verksamhet där vi fokuserar på glädje och utveckling, säger Anne Meriläinen.

Idrottens dag arrangeras för tredje året i rad. Tidigare har arrangemanget genomförts i Luleå, Piteå, Kalix, Jokkmokk, Övertorneå och Kiruna. Lokala arrangörer är Norrbottens Idrottsförbund i samverkan med Älvsbyns föreningsliv, Älvsbyns Kommun och Framtid Ihop.

– Idrottens dag och vår egen Må Bra dag samkörs i år. Ett smörgåsbord och ett ypperligt tillfälle att få se och prova på föreningarnas olika aktiviteter under en och samma dag, säger Kjell Tegnelund Kultur- och fritidschef i Älvsbyns kommun.

Viktoria Viklund från Älvsby IF Fotboll ingår i Idrottens dags planeringsgrupp. Hon gläds åt den positiva respons arrangemanget möter i samhället och att Älvsbyns kommun och Framtid Ihop har valt att stötta arrangemanget.

– Idrottens dag är en mötesplats där föreningar och Älvsbybor kan hitta varandra. Många har ingen aning om vilket rikt utbud av fritidsaktiviteter det finns i Älvsbyn. Det är också en möjlighet för våra nyanlända att hitta en väg in i föreningslivet, säger Viktoria.

Arrangemanget smyger igång i Lomtjärn kl 11-13 med motionsaktiviteter som boule, linedance och uteträning i samband med Älvsbyns matfestival. Kl 13-16 blir det full fart på Älvåkra IP där merparten av prova-på-aktiviteterna äger rum.

Mer information/kontakta:
Annemari Johansson, kommunikatör på Norrbottens Idrottsförbund, 070-686 80 94, annemari.johansson@sisuidrottsutbildarna.se

www.idrottensdag.se hittar du mer information om Idrottens dag