Hundtid – det rullande hunddagiset

För en tid sedan skaffade Josefin Bergman sin första egna hund, Arrack. Tyvärr uppstod en del komplikationer. Detta resulterade i att hon tog steget att utbilda sig mer inom ämnet, för att inte problemen ska uppstå igen och samtidigt föra kunskapen vidare till andra. Idag har hon fyra polarhundar hemma, och en hel del kunskap i ämnet, vilket har lett henne in på en ny inriktning i livet.

– För att få med oss alla hundar när vi skulle i väg så byggde vi ett hundsläp. Det var egentligen då tanken på det mobila hunddagiset kom i gång. Att det hade varit fantastiskt att jobba med något som man tycker är roligt och som man brinner för. Jag tänkte att jag provar helt enkelt och ser om det funkar med ett mobilt hunddagis, berättar hon.

Bild på Josefin Bergman när hon sitter med tre hundar inne i Hundtidslokal i Korsträsk. Foto: Peter Lundberg.

Hundhallens träningsyta är cirka 200 kvadratmeter. Foto: Peter Lundberg.

Företaget erbjuder allt från rastning av hundar och diverse kurser, till privatträning, kloklippning och självklart även hunddagis.

– Jag startar dagen med att hämta upp hundarna i sitt hem eller annan bestämd plats, med bilen som är godkänd av Länsstyrelsen. Sedan åker vi ut i skogen eller till en inhägnad som jag hyr i Kanis. Där tränar jag hundarna individuellt och de får även leka och socialisera sig med andra hundar. Det är viktigt att de får lära sig hundspråket och känna sig trygga i det. Men det viktigaste av allt är hundarna blir stimulerade och trötta efter dagen. Sen skjutsar jag hem dem.

Skaffade lokal i Korsträsk – skapade Älvsbyns första hundhall

I våras expanderade Josefin verksamheten, när hon förvärvade en fast lokal i Korsträsk. Där har hon valt att starta upp en hundhall för de fyrbenta. Lokalen har en cirka 200 kvadratmeter stor träningsyta, där man bland annat kan träna sin hund med de olika redskapen som finns att låna.

– Det hade länge funnits i bakhuvet att det hade varit fantastiskt om man skulle få tillgång till en lokal och kunna utveckla företaget ännu mer. Så den här lokalen kan man boka allt från en timme till hela dagar om man så skulle vilja det.

I lokalen finns även en butik där Josefin säljer diverse hundartiklar, bland annat hundfoder, snacks och attiraljer.

För mer information, bokningar och priser, besök företagets hemsida: hundtid.se

Artikeln är även publicerad i Älvsbybladet #2, 2022

Text: Robin Nilsson