Bild på människor utanför kommunhuset med den ukrainska flaggan upphissad.Manifestation för Ukraina. Foto: Robin Nilsson

Gemensam manifestation för Ukraina

Under måndagen den 7 mars avbröt kommunstyrelsen i Älvsbyn sitt styrelsemöte. Anledning var för att man gemensamt anordnade en manifestation för det krigsdrabbade Ukraina och visa sitt stöd till folket.

– Vi är här idag för att vi står i solidaritet till det ukrainska folket. Varje dag nås vi av fruktansvärda krigsscener och för mig är det självklart att fördöma dessa handlingar, betonar Anna Lundberg, kommunstyrelsens vice ordförande och vice kommunalråd i Älvsbyn.

Det var strax före klockan 13.00 som den ukrainska flaggan hissades i topp utanför kommunhuset, där flertalet människor samlats för att visa sin solidaritet och sitt stöd till det ukrainska folket. Bland annat fanns Karl-Johan Emgård, präst i Älvsby församling, på plats för att hålla tal och avsluta med en bön för det ukrainska folket, som även framfördes på ukrainska.

Senast uppdaterad 2022-03-09
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Väderprognos från:

yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK.

CHANGE LANGUAGE DISCLAIMER

You can use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Please select your preferred language in the list below. You can close this dialog box by clicking the ”x” in the upper right corner.