Bild på basketspelare.Älvsby basket ser fram emot att delta i och ta emot basketlägret på hemmaplan i Älvsbyns kommuns nybyggda sporthall. Foto: Stefan Lindbäck.

Fullbokat basketläger med elittränare

Den 7 augusti startar det efterlängtade Norrbotten Basketball Camp i Älvsbyn. Arrangemanget som genomförs för första gången riktar sig till både nya och erfarna ungdomar i åldrarna 14 – 16 år som är intresserade av basket.

Att det fanns ett behov av ett basketläger i Norrbotten var en självklarhet, då det inte finns något basketläger med övernattning norr om Östersund. Sedan december, när anmälan öppnade, har intresset varit stort och redan i mars meddelades det att deltagarlistan med 64 platser var fylld. Nu väntar man bara in augusti, så att Norrbotten Basketball Camp kan dra i gång på allvar.

– Helt fantastiskt vilken respons vi fått. Campen har lockat deltagare från Gällivare i norr, till Varberg i söder, säger Monica Johansson, huvudansvarig ledare för lägret.

Under dagarna kommer välmeriterade tränare av hög kaliber finnas på plats för att dela med sig av sina kunskaper, bland annat den före detta elitspelaren, och SM-guldmedaljören, Elin Setzman, den mångårige meriterande Mikael Johansson och många fler.

– Vi har precis klart med ytterligare en tränare, BC Luleås nye headcoach Håkan Larsson*, vars meriter som spelare är imponerande.

Utöver träning och matchspel kommer deltagarna även ha chans att lyssna på föreläsning av Hans-Christer Holmberg, professor i idrottsvetenskap och tidigare utvecklingschef vid Sveriges olympiska kommitté. Till föreläsningen är även allmänheten inbjuden.

*Tidigare utlandsproffs i Frankrike, Tyskland och Italien samt 110 landskamper för Sverige. Flest assists genom tiderna i SBL Herr sex SM-guld som spelare.

Artikeln är även publicerad i Älvsbybladet #2, 2023

Text: Robin Nilsson

Senast uppdaterad 2023-07-17
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Väderprognos från:

yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK.

CHANGE LANGUAGE DISCLAIMER

You can use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Please select your preferred language in the list below. You can close this dialog box by clicking the ”x” in the upper right corner.