Fullbokat basketläger med elittränare

Att det fanns ett behov av ett basketläger i Norrbotten var en självklarhet, då det inte finns något basketläger med övernattning norr om Östersund. Sedan december, när anmälan öppnade, har intresset varit stort och redan i mars meddelades det att deltagarlistan med 64 platser var fylld. Nu väntar man bara in augusti, så att Norrbotten Basketball Camp kan dra i gång på allvar.

– Helt fantastiskt vilken respons vi fått. Campen har lockat deltagare från Gällivare i norr, till Varberg i söder, säger Monica Johansson, huvudansvarig ledare för lägret.

Under dagarna kommer välmeriterade tränare av hög kaliber finnas på plats för att dela med sig av sina kunskaper, bland annat den före detta elitspelaren, och SM-guldmedaljören, Elin Setzman, den mångårige meriterande Mikael Johansson och många fler.

– Vi har precis klart med ytterligare en tränare, BC Luleås nye headcoach Håkan Larsson*, vars meriter som spelare är imponerande.

Utöver träning och matchspel kommer deltagarna även ha chans att lyssna på föreläsning av Hans-Christer Holmberg, professor i idrottsvetenskap och tidigare utvecklingschef vid Sveriges olympiska kommitté. Till föreläsningen är även allmänheten inbjuden.

*Tidigare utlandsproffs i Frankrike, Tyskland och Italien samt 110 landskamper för Sverige. Flest assists genom tiderna i SBL Herr sex SM-guld som spelare.

Artikeln är även publicerad i Älvsbybladet #2, 2023

Text: Robin Nilsson