Bild på en inramad text där det står Fritidsbanken.Foto: Robin Nilsson

Fritidsbanken är tillbaka i ny större lokal

Sedan slutet av september ifjol har Fritidsbanken i Älvsbyn haft sin verksamhet stängd. Men nu efter fyra månader öppnas ”sport- och friluftsbiblioteket” igen, i ny lokal beläget i Älvsbyns centrum bredvid Posten.

– Jag säger bara äntligen. Vi har inte varit stilla dem här fyra månaderna. Vi tömde lokalen, vi har byggt hela hyllsystemet, inventerat, rensat, förnyat och piffat till det. Så det känns fantastiskt, det var ett hårt arbete men nu är vi äntligen i hamn, berättar Boel Malmström.

Sedan november 2020 har Fritidsbanken funnits i Älvsbyn. Dit har Älvsbyborna kunnat skänka sport- och friluftsutrustning man ej använder, som andra sedan kunnat låna kostnadsfritt. I slutet av september 2022 meddelade Fritidsbanken att verksamheten lagts på is på grund av att man växt sig större än vad den dåvarande lokalen klarade av, samt att det ställdes högre krav på tillgänglighet bland Fritidsbankerna i Sverige. Nu är verksamheten åter i gång och torsdag den 19 januari öppnar Fritidsbanken sina dörrar i den nya större lokalen bredvid Posten.

– Det känns bra. Vi har redan hört bland kunder vi träffat på affären som tycker att det är bra att det ligger centralt här. Bland annat dem som kanske inte har bil och måste gå och bära på sakerna. Det blir kul att se ifall det blir fler som tittar in nu när det är mer centralt, säger Pernilla Domander.

Mona Brännmark invigde genom att knyta upp det ceremoniella snöret. Foto: Robin Nilsson

Mona Brännmark invigde genom att knyta upp det ceremoniella snöret. Foto: Robin Nilsson

Ett stort utbud

Fritidsbanken har över 3000 artiklar för utlåning, utrustning för både sommar- och vintersäsongerna. Allt från skridskor, skidor och fiskeutrustning, till våtdräkter, sällskapsspel och muurikka. Den som vill skänka utrustning kan göra det, antingen i de ”blå tunnorna” på baksidan av Fritidsbankens lokal, eller i det ”gröna skjulet” på Återvinningscentralen.

Du kan söka i Fritidsbankens katalog på deras hemsida:
https://www.fritidsbanken.se/fritidsbank/alvsbyn

Öppettider

Måndagar kl. 11.00 – 15.00
Tisdagar kl. 11.00 – 15.00
Onsdagar Stängt
Torsdagar kl. 09.00 – 13.00
Fredagar kl. 09.00 – 13.00

Senast uppdaterad 2023-01-18
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Väderprognos från:

yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK.

CHANGE LANGUAGE DISCLAIMER

You can use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Please select your preferred language in the list below. You can close this dialog box by clicking the ”x” in the upper right corner.