Fortsatt varmt företagsklimat i Älvsbyn

Den 22 september presenterade organisationen Svensk Näringsliv slutresultatet av årets företagsklimat. För Älvsbyns del fortsätter klimatet vara bra, där man landar på en varm tredjeplats i länet.

– Det är ett positivt betyg på vårt näringslivsklimat, men ger oss också lite guidning på vad vi måste arbeta med i framtiden. Vi anser att för en liten kommun som oss är näringslivsklimatet och närheten till företagen ett måste och en förutsättning att överleva på lång sikt, säger Tomas Egmark, kommunalråd i Älvsbyns kommun.

Varje år sedan 2001 gör organisationen Svenskt Näringsliv en undersökning där man mäter företagsklimatet i Sveriges samtliga 290 kommuner. Över 32 000 företagare och tusentals kommunpolitiker har fått betygsätta sin kommun i frågor, som exempelvis kommunens attityd gentemot företagen och dialog med företagarna.

Tomas Egmark, kommunalråd, Älvsbyns kommun. Foto Peter Lundberg

Tomas Egmark, kommunalråd, Älvsbyns kommun. Foto Peter Lundberg

Topp tre i länet

De senaste åren har Älvsbyn haft ett bra och stabilt klimat. Årets resultat följer den positiva trenden, där kommunen landar på en tredjeplats i länet, tätt efter Boden och Arjeplog.

– Att Älvsbyn är topp tre känns bra då det är väldigt små differenser i toppen. Att Boden återtar toppositionen är inte oväntat, sedan att Arjeplog gått fram och blir tvåa i rankingen tycker jag är riktigt roligt. Det visar att det går att förbättra klimatet fast man är en liten kommun.

I den nationella rankningen tappar dock Älvsbyn 23 placeringar och stannar på plats 108, vilket visar på att det finns plats för förbättringar i kommunen.

Hela rankinglistan finns på www.foretagsklimat.se.

Text: Robin Nilsson

Senast uppdaterad 2021-09-22

Väderprognos från:

yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK.

CHANGE LANGUAGE DISCLAIMER

You can use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Please select your preferred language in the list below. You can close this dialog box by clicking the ”x” in the upper right corner.