Magnus Nordström, kommunchef. Foto: Peter Lundberg

Fortsatt höjd beredskap under sommaren

Läget inom kommunens verksamheter är fortsatt stabilt, inga covid-19 fall än så länge sedan det globala utbrottet tidigare i år. Men trots det fortsatta positiva beskedet finns det inga planer på att förändra förhållningssättet inom verksamheterna under sommaren.

– Vi fortsätter följa myndigheternas rekommendationer och säkerställer organisationens uthållighet. Det är väldigt viktigt att vi inte glömmer bort det nu när vi kommer in i semesterperioden och att en viss känsla av normalisering infunnit sig. Håll ut, håll avstånd och håll kontakten med nära och kära, säger Magnus Nordström, kommunchef i Älvsbyns kommun.

– Vi har haft samma höga beredskap under hela våren och det kommer vi fortsätta med under sommaren. Vi har hela tiden fokus på att skydda våra äldre, vi kommer att fortsätta med regelbundna ledningsmöten på kommunledningsnivå samt inom socialtjänsten. Kontinuerliga avstämningar kommer att genomföras, rutiner och riktlinjer följs upp och revideras vid behov, säger Hans Nyberg, socialchef i Älvsbyns kommun.

Senast uppdaterad 2020-06-18

Väderprognos från:

yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK.

CHANGE LANGUAGE DISCLAIMER

You can use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Please select your preferred language in the list below. You can close this dialog box by clicking the ”x” in the upper right corner.