Första spadtaget för ny sim- och sporthall. Foto Peter LundbergFörsta spadtaget för ny sim- och sporthall. Foto Peter Lundberg

Första spadtaget på nya sim- och sporthallen

Arbetet med den nya sim- och sporthallen är officiellt påbörjad. Det var den 21 januari som Älvsbyns kommunalråd Tomas Egmark tog det ceremoniella första spadtaget tillsammans med Annelie Vinsa, VD på Älvsbyns fastigheter och Joakim Selin, arbetschef på Rekab Entreprenad.

– Vi har säkrat lånetaket på 175 miljoner, men målsättningen är att det ska bli billigare. Det känns fantastiskt kul att vara igång med projektet. Det blev en klart finare anläggning än vad vi hade tänkt oss från början, säger Tomas Egmark.

Bra dialog mellan parterna

Projektet räknas pågå fram till senhösten 2022 och kommer resultera i en total make over. Bland annat kommer det i framtiden att finnas en varmvattenbassäng, barnpool, helt ny fullstor sporthall och ett nytt gym.

– Nu är vi äntligen igång. Att vi blev tvungen att stänga badhuset var tråkigt, men nu känns det väldigt positivt. Vi har haft en dialog med föreningar och skolan som har fått vara med och fått säga sitt. Jag har uppfattat att det har varit uppskattat från deras håll. Nu kan vi ju inte uppfylla alla önskemål, men en stor del är genomförbart, berättar Annelie Vinsa.

Pålning startar

Den 10 februari startar arbetet med att slå ner pålar i marken för bygget. Det är 144 pålar som ska ner i marken och det kommer att låta en hel del. Arbetet med pålningen kommer att pågå vardagar klockan 07.00-19.00, helger 08.00-16.00 och beräknas ta fyra veckor.

Arbetet med den nya anläggningen sköts av entreprenadföretaget Rekab.

– Det känns fantastiskt kul att vara igång och få göra en så fin anläggning som det kommer att bli för Älvsbyns kommun. Vi har jobbat med det här projektet i sex månader, så vi har gjort ganska så mycket förundersökningar inför starten. Sen har vi stor erfarenhet inom området då vi har byggt många badhus sen tidigare, så vi känner oss trygga med det vi kommer att göra, berättar Joakim Selin, arbetschef på Rekab Entreprenad.

Skisser på den nya sim- och sporthallen:






Skiss Entréplan 2020-06-29
Skiss Källarplan 2020-06-29
Skiss Läktarplan 2020-06-29

Senast uppdaterad 2021-02-16
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Väderprognos från:

yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK.

CHANGE LANGUAGE DISCLAIMER

You can use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Please select your preferred language in the list below. You can close this dialog box by clicking the ”x” in the upper right corner.