Med en coronaanpassad spade togs det första spadtaget gemensamt av Stefan Hortlund, ordförande fackförbundet Livs på Polarbröd, Karin Bodin, koncern-vd Polarbröd, Tomas Egmark, kommunalråd Älvsbyns kommun. Foto: Peter LundbergMed en coronaanpassad spade togs det första spadtaget gemensamt av Stefan Hortlund, ordförande fackförbundet Livs på Polarbröd, Karin Bodin, koncern-vd Polarbröd, Tomas Egmark, kommunalråd Älvsbyns kommun. Foto: Peter Lundberg

Första spadtaget för Polarbröds nya bageri i Älvsbyn

Efter den förödande branden i augusti förra året togs i dag det första spadtaget för vad som ska bli Polarbröds nya bageri i Älvsbyn. Planen är att den första etappen av bageriet ska vara klar redan i oktober och att man då åter kommer att kunna känna doften av nybakat bröd i Älvsbyn.

– Spadtaget markerar en milstolpe för vår väg tillbaka efter branden. Många har bidragit till att vi redan nu kommit så långt och vi hade gärna samlats för att fira detta. Tyvärr är det inte möjligt på grund av coronapandemin men vi vill ändå uppmärksamma denna historiska dag, säger Karin Bodin, koncern-vd för Polarbröd.

I oktober ska den första etappen av bageriet vara klar. Då kommer konsumenterna att erbjudas ett större utbud av Polarbröds klassiska kakbröd.

– Att bygget av nytt bageri nu startat är otroligt glädjande, inte bara för Polarbröd utan också för hela Älvsbyns kommun, säger Tomas Egmark, kommunalråd i Älvsbyns kommun.

Medverkade vid spadtaget gjorde bland annat koncern-vd Karin Bodin, Polarbröds vd Anders E Johansson, Älvsbyns kommunalråd Tomas Egmark, Polarbröds fastighetschef Jonas Holmgren, platschef Lilian Nilsson, projektchef David Greisman Lundberg samt Stefan Hortlund, fackordförande för Livsmedelsarbetareförbundet på Polarbröd.

Skräddarsydd utbildning för 17 medarbetare

I samband med första spadtaget startar också den nya skräddarsydda utbildningen ”Framtidens bagerimedarbetare”. Eftersom det nya bageriet kommer att ha högre grad av teknik och automation kommer det att uppstå ett visst kompetensgap inom vissa områden. Utbildning är en möjlighet att kompetensutveckla Polarbröds uppsagda personal så att denna kompetens finns när det är dags att återanställa till hösten. Utbildningen är ett samarbete mellan Polarbröd, Arbetsförmedlingen och utbildningsföretaget Utbildning Nord.

– Jag är så glad över att gå den här utbildningen. Vi är alla otroligt taggade och ser så mycket fram emot när vi kommer se de första brödkakorna komma ut från ugnarna i Älvsbyn igen, säger Linda Eriksson, en av deltagarna på utbildningen.

Senast uppdaterad 2021-02-03
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Väderprognos från:

yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK.

CHANGE LANGUAGE DISCLAIMER

You can use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Please select your preferred language in the list below. You can close this dialog box by clicking the ”x” in the upper right corner.