Foto: Thron Ullberg

Författarbesök – Mats Söderlund

Kom och lyssna till Mats Söderlund berätta om sina senaste böcker ”Härlig är jorden, om fjällen vädret och allt det som ännu inte gått förlorat” (2023) och ”Eskatos, tystnaden tillhör inte oss” (2023).

Med utgångspunkt i sin egen passion för fjällen skriver Mats Söderlund om fjällvärldens historia och nutid. ”Härlig är jorden, om fjällen vädret och allt det som ännu inte gått förlorat” (2023) är en kärleksförklaring till de ekosystem som nu hotas av förödelse, och samtidigt en engagerande plädering för allt det vi fortfarande kan rädda.

Mats Söderlund är författare och poet, född i Sundsvall, uppvuxen i Skellefteå och nu bosatt i Simrishamn. Han debuterade 1992 med diktsamlingen Det står en pöbel på min trapp och belönades med Katapultpriset som det årets bästa debutant. Sedan debuten har han publicerat ett tjugotal böcker och erhållit ett flertal priser och stipendier för sina verk. 2018–2020 utkom klimatfantasy-trilogin ”Ättlingarna” som till stor del utspelar sig i trakterna runt Skelleftehamn och Kvikkjokksfjällen.

Plats: Älvsbyns Bibliotek

Datum: Onsdag 31/5

Tid: 18.00 – 19.00

Fritt inträde – ingen föranmälan krävs.
Hörselslinga finns.

Varmt välkomna!

Länk till evenemanget på Facebook: https://www.facebook.com/events/261230683105844/?ref=newsfeed

I samverkan mellan Älvsbyns kommun, Älvsbyns bibliotek och Älvsby folkhögskola.

Senast uppdaterad 2023-06-22
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Väderprognos från:

yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK.

CHANGE LANGUAGE DISCLAIMER

You can use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Please select your preferred language in the list below. You can close this dialog box by clicking the ”x” in the upper right corner.