Föreläsning med Helene Stenbro i september

Rättighetscentrum Norrbotten tillsammans med Autism Norrbotten genomför en föreläsningsturné med Helene Stenbro i Norrbotten i september. Helene Stenbro är utbildare, autist, fembarnsmamma och driver kontot Autistiskt perspektiv på Facebook och Instagram. Hon brinner för att ändra synen på autism.

Helene fick sin diagnos i vuxen ålder och berättar bland annat om hur hon (till sist) fick sin diagnos och om jakten på utredningar för familjens barn. Hon ger en nyanserad bild av vad autism är, och hur autister är. Hur ska man förstå sitt autistiska barn och varför är det så viktigt att barnen själva förstår sin autism. Hur lever du som autist i en värld som inte är anpassad efter dig?

Föreläsningen riktar sig i första hand till den som är anhörig till unga autister och autister själva men alla som är intresserade är naturligtvis välkomna. Föreläsningen håller på i ungefär en och en halv timme och det kommer att finnas gott om utrymme för diskussion och frågor. Föreläsningen är gratis och ingen föranmälan krävs.

I Älvsbyn sker föreläsningen i samarbete med Älvsbyns kommun och Älvsby folkhögskola.