Bilden visar klotter på en av förskolorna i Älvsbyns kommun.

Flera förskolor och en skola drabbade av skadegörelse under helgen

Under helgen 20–21 april har tre förskolor och en skola i Älvsbyns kommun drabbats av skadegörelse. Åsens förskola har flertalet trasiga fönster och förskolorna Timmersvansen och Västermalm samt Knut Lundmarkskolan har drabbats av klotter på både fönster och fasad.

När personal anlände till tre av kommunens förskolor samt Knut Lundmarkskolan på måndagsmorgonen så upptäcktes skadegörelse. På Åsens förskola så är det ett flertal fönster som gått sönder på en av förskolans avdelningar. Förskolorna Timmersvansen och Västermalms samt Knut Lundmarkskolan har drabbats av klotter, där det bland annat är ritat smilegubbar med förkryssade ögon och nazistiska symboler på både fönster och fasad.

– Det känns otroligt tråkigt. Man blir både ledsen och arg att någon väljer att göra sådana här saker, säger skolchef Jonas Wallin.

Bilden visar en krossad ruta på en av Älvsbyns kommuns förskolor.

Älvsbyns kommun uppmanar allmänheten att vara uppmärksamma på vad som händer runt våra skolor och förskolor när det inte är öppet.

– Vi har valt att polisanmäla händelserna. Det är inte okej att göra så här och barnen på våra förskolor och skolor blir oroliga när sådant här sker, berättar Jonas.

Senast uppdaterad 2024-04-23

Väderprognos från:

yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK.

CHANGE LANGUAGE DISCLAIMER

You can use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Please select your preferred language in the list below. You can close this dialog box by clicking the ”x” in the upper right corner.