Filminspelning pågår

I de kommande två veckorna möts kommunhusets besökare utav en annorlunda syn när de kommer in i foajén, som fått både ny inredning och blivit julpyntad. Anledningen till detta är för att delar av nästa års Julkalendern, Snödrömmar, spelas in i delar av just kommunhuset.

Handling

Den lilla familjedrivna skidorten Gavmofjäll är i normala fall ett snöparadis. Men just den här december faller ingen snö på fjället, trots att alla andra fjäll runt omkring gnistrar vita. Systrarna Ristin och Aila inser snart att Gavmofjäll inte är någon vanlig plats, och blir indragna i ett mysterium där kryptiska drömmar öppnar dörren till fjällets hemligheter.

– I över 60 år har SVT gjort julkalendrar och de mest älskade har haft någon form av magisk känsla, och jag är övertygad om att Snödrömmar kommer att trollbinda hela familjen, säger Anna Croneman, programchef för drama på SVT.

I rollerna: Ellá Márge Nutti, Hedvig Åhrén, Olle Sarri, Anna Åsdell, Pávva Pittja, Nik Märak, Christine Meltzer, Shirley Clamp, Måns Nathanaelson, Olov-Anders Sikku och Per-Henrik Marakatt Mangi.

Premiär på SVT den 1 december 2024.

Här kan du se en intervju med Jonas Wallerström, andreregissör, och skådespelerskan Ellá Márge Nutti.

https://www.svt.se/nyheter/sapmi/sa-blir-julkalendern-2024