Fastighetsbolaget tar över campingen på Kanis

– Vi har haft en entreprenör som har skött det de senaste tre säsongerna. De sa dock upp avtalet i våras och vi kom inte överens om hur en förlängning av avtalet skulle ske, så då valde vi istället att prova att driva den delen i egen regi. Lotta och Benny kommer att fortsätta att driva restaurangen så vi fortsätter samarbetet. Vi kommer nu att titta på hur vi skulle kunna utveckla Kanis och bli ännu bättre. Därför tar vi gärna emot tips, råd och kommentarer så att vi ska kunna bli så bra driftansvariga som vi bara kan, berättar Annelie Vinsa, VD på Älvsbyns Fastigheter.

– I och med att vi driver de övriga delarna av skidanläggningen så kommer vi nu att komma närmare campinggästerna. Det blir lite enklare då våra duktiga och erfarna anställda på Simhallen och Park/Fritid tillsammans kommer att ansvara för både bokningar och drift. Vi hoppas också på att få input och idéer från gästerna så att vi kan göra deras vistelse här ännu bättre för dem. För utan campinggästerna skulle vi inte ha det fina klimatet vi har. De är ett viktigt kugghjul i det hela. Den här resan gör vi tillsammans och ledordet på Kanis är ”tillsammans”, säger Lars Nyberg, verksamhetschef på Älvsbyns Fastigheter.

”Vi har lite idéer”

Trycket på husvagnsplasterna är likt tidigare år, starkt. För att kunna möta den starka efterfrågan har man därför valt att utöka antalet campingplatser som nu uppgår till 115 platser. Man tittar även på hur man skulle kunna utveckla logen.

– Vi har lite idéer, men kom gärna med fler förslag, uppmanar Lars.

Synpunkter och förslag tas gärna emot på:
kanisbacken@alvsbyn.se
Kanisbacken på Facebook
www.kanisbacken.se
0929-723 57

Artikeln är även publicerad i Älvsbybladet #3-4, 2018

Text: Robin Nilsson