Familjen Carlberg tar över driften av Selholmens camping

Gymnastikföreningen Älvsbygymnasterna som drivit campingen de senaste åren har avsagt sig uppdraget i sommar på grund av svårigheter med ideella krafter och coronapandemin.

– Under rådande coronapandemi har Älvsbygymnasterna denna sommar tyvärr inte möjlighet att bedriva campingen med ideella krafter, säger Anna Berglund ordförande i Älvsbygymnasterna.

I och med att föreningen har drivit campingen under så lång tid ser kommunen det som en trist nyhet att de har avsagt sig driften i år, samtidigt som man har full förståelse för det i och med rådande omständigheter.

– Det känns synd att Älvsbygymnasterna efter ett stort antal år känner sig tvungna att lämna skötseln av Selholmes camping. Coronapandemins påverkan på sommarens turism gör det för riskabelt för dem att fortsätta, säger Tomas Egmark, kommunalråd i Älvsbyns kommun.

Inga dystra moln – solen fortsätter att skina över campingen

Selholmens camping har länge varit ett klart val för turister att förlägga sin vistelse på under sin sommarsemester. Med så kort varsel innan säsongen startar gjorde Älvsbyns Fastigheter, som ansvarar för campingen åt kommunen, ett försök att kunna öppna i sommar genom att ta kontakt med CE Allservice, som tog över driften av Kanisbackens vintercamping tidigare i år. Där möttes de av ett positivt svar och det är nu klart att familjen Carlberg via sitt företag CE Allservice lägger till Selholmens camping till sina verksamhetsområden.

– Jag är glad att vi på kort tid hittat en temporär lösning för sommaren. Risken med en stängd camping i år är att vi tappar våra stamgäster, då skulle det bli svårt att återstarta den i framtiden, säger Annelie Vinsa, vd på Älvsbyns Fastigheter.

Campingen planerar att öppna sina portar för turisterna från i mitten av juni fram till och med sista augusti. Hur det blir nästa år återstår dock att se.

– Vi kommer att göra en upphandling av skötsel av campingen inför kommande säsong, säger Tomas Egmark, kommunalråd Älvsbyns kommun.

Text: Robin Nilsson