Bild på Visions styrelse, Ulrica Hamsch, Maria Lundh, Lars Eriksson, Emma Wiklund och Frida Karlsson.Visions styrelse består av Ulrica Hamsch, Maria Lundh, Lars Eriksson, Emma Wiklund och Frida Karlsson. Foto: Robin Nilsson.

Fackförbundet Vision finns för sina medlemmar

Det har gått 15 år sedan fackförbundet Vision startade upp en egen avdelning i Älvsbyn, Vision avd 331 Älvsbyn. Visions medlemmar är de som administrerar, leder och utvecklar välfärden.

Facket riktar sig bland annat till de som jobbar som antingen chef eller anställd inom kommun, region, kyrkan och privata bolag.

För 87 år sedan grundades fackförbundet SKTF (Sveriges kommunaltjänstemannaförbund). År 2011 valde man att byta namn till Vision. Förbundet har i dagsläget över 200 000 medlemmar i Sverige, vilket gör organisationen till Sveriges tredje största fackförbund. Vision avdelning 331 Älvsbyn grundades 2008 och representerar i skrivande stund 119 medlemmar på flertalet arbetsplatser i Älvsbyns kommun. Uppdraget de har är att finnas som stöd och hjälpa sina medlemmar med frågor som rör exempelvis anställningsvillkor, jämställdhet och arbetsmiljö.

– Om man som medlem funderar över någonting är det bara att höra av sig till någon av oss i styrelsen. Vi tycker det är viktigt att vi finns lokalt och har en god kännedom om de olika verksamheterna. Det underlättar i det fackliga arbetet, säger Emma Wiklund, föreningens ordförande sedan två år.

Bild på en skål fylld med godis som det står Vision på.

Foto: Robin Nilsson.

Uppskattade arrangemang

För att hitta naturliga mötesplatser där styrelsen träffar medlemmarna så har olika arrangemang skapat arenor för det. Uppskattat av medlemmarna är att bli bjuden på lunch, där styrelsen finns med för att svara på eventuella frågor, eller julaktivitet med mat.

– Vi vill verkligen finnas för våra medlemmar och det skall vara lätt att komma i kontakt med oss. Vi är inte många i styrelsen och det skulle vara jättekul om fler vill engagera sig fackligt. Bara höra av sig om någon känner för att engagera sig. Det fackliga arbetet är så viktigt på en arbetsplats, säger Emma Wiklund.

Artikeln är även publicerad i Älvsbybladet #3, 2023

Text: Robin Nilsson

Senast uppdaterad 2023-11-09

Väderprognos från:

yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK.

CHANGE LANGUAGE DISCLAIMER

You can use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Please select your preferred language in the list below. You can close this dialog box by clicking the ”x” in the upper right corner.