En lyckad Sensommarfest för invånarna

Kommunstyrelsen valde att klubba igenom det nämnda arrangemanget som ett tack till kommunmedborgare och Älvsbyns föreningsliv som har härdat ut under pandemiåren.

– Så roligt att våra politiker ville satsa på Sensommarfesten. Detta har de gjort som ett tack till kommunens medborgare, personal och som ett tack till kommunens föreningsliv som har haft, och fortfarande har, tuffa tider på grund av pandemin. Det har varit extra roligt att få uppmärksamma våra ideella föreningar. De är så goda ambassadörer för vår kommun och roligt att vi också kunde uppmärksammade de som under de senaste fem åren tagit medaljer i Älvsby-klubbdräkter i både SM, EM, VM och Special Olympics, säger Maria Thysell, tf. fritids- och kulturchef i Älvsbyn.

Anna Lindberg, kommunchef på Älvsbyns kommun, håller med och poängterar hur viktigt ett aktivt föreningsliv är för kommunen i helhet.

– Man märker att ett samhälle utan evenemang blir både fattigt och tråkigt. Det är viktigt med de här mötesplatserna där folk kan träffas och ha roligt tillsammans. Det här tycker jag blev ett lyckat arrangemang, vi hade en jämn ström under hela dagen, berättar hon.