Bild som visar besök på Emigration Expo mässan 2024

Emigration Expo mässan

För andra året i rad medverkade Älvsbyns kommun på Emigration Expo mässan i Nederländerna 6-7 april. Mässan är Europas största emigrantmässa och besöks årligen av tusentals personer som vill flytta till ett annat land.

Näringslivsutvecklare Mathilda Kullebjörk och kultur- och fritidssekreterare Linda Öhlin var på plats för att träffa potentiella nya invånare. Mässan handlar om att sprida information om livet i Norrbotten och förutsättningar samt möjligheter att leva och bo här.

– Vi hade många intressanta möten och många var nyfikna på att höra mer om Älvsbyn och vad det finns för möjligheter i vår kommun, säger Mathilda.

Besökarna på mässan är främst nederländare, fransmän, belgare och tyskar som funderar på att flytta och det är många barnfamiljer och unga vuxna som vill flytta.

Bild på Mathilda Kullebjörk, Jennie Grahn och Linda Öhlin

Från vänster Mathilda Kullebjörk, Jennie Grahn och Linda Öhlin

– De vi pratar med vill ha en mindre stressfylld vardag, mer tid med familjen och närhet till naturen, berättar Mathilda.

Älvsbyns kommun var där tillsammans med Region Norrbotten, länets övriga kommuner, Luleå Tekniska Universitet och EURES Arbetsförmedling.

Senast uppdaterad 2024-04-10

Väderprognos från:

yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK.

CHANGE LANGUAGE DISCLAIMER

You can use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Please select your preferred language in the list below. You can close this dialog box by clicking the ”x” in the upper right corner.