Nya e-tjänster till förskolanNya e-tjänster till förskolan

E-tjänster ersätter pappersblanketter – först ut är förskolan

För att göra det enklare och snabbare för Älvsbyborna utökar kommunen sina e-tjänster med en ny e-tjänstplattform. Först ut är förskolan och detta innebär att man kommer kunna utföra olika ärenden direkt på kommunens hemsida.

– Vi hoppas att så många som möjligt kommer att använda e-tjänsterna, säger Ann-Louise Rosander, verksamhetsutvecklare på Älvsbyns kommun.

Istället för att skriva ut, fylla i och skicka in en pappersblankett kommer Älvsbyborna på ett enkelt sätt kunna sköta ärendet digitalt på www.alvsbyn.se under ”E-tjänster och blanketter”. Allt som behövs är att klicka sig fram på hemsidan och sedan logga in med sin e-legitimation (Bank-ID, mobilt Bank-ID, Telias e-legitimation). I och med detta kommer Älvsbyborna även att få en bättre översikt över de uppgifter som de lämnat.

Nu har de första e-tjänsterna som är för de som har barn på förskola öppnat. Det är ansökan och uppsägning av förskoleplats. Inloggning görs med e-legitimation. Utöver ansökan/uppsägning får man en bättre översikt över lämnade uppgifter och kan följa sitt ärende på ”Mina sidor”.

Listan över antalet e-tjänster kommer successivt att fyllas på. Målsättningen är att alla kommunens ansökningsblanketter kommer att finnas tillgängliga som e-tjänst i framtiden. Bland annat så väntas ansökan till vuxenskolan, ansökan om byautvecklingspeng och ansökan om stipendium att finnas tillgängliga i nästa steg.

För de som inte har e-legitimation eller inte är bekväm med att använda dator, kommer blankettversioner att finnas kvar.

Senast uppdaterad 2018-04-04
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Väderprognos från:

yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK.

CHANGE LANGUAGE DISCLAIMER

You can use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Please select your preferred language in the list below. You can close this dialog box by clicking the ”x” in the upper right corner.