Diggiloo återvänder till Storforsen

Lördagen den 3 augusti 2019 intar 11 artister, kör och orkester Storforsens utescen. Då återvänder också sångerskan Jessica Andersson till Diggiloo. Det gick inte att lämna ”världens roligaste sommarjobb”.

– Jag försökte hålla ett pokerfejs, men suget kom tillbaka, säger hon med ett skratt.

Jessica medverkade redan vid första turnén 2003, men 2017 valde hon att lämna Diggiloo.

– Jag bestämde mig för att kliva av och pröva egna grejer ett tag. Du vet, ge egna konserter för en publik på 900 snarare än 9 000. Bli programledare i TV3 för Ensam mamma söker. Pröva det som är utanför min comfort zone. Men David Lindgren har frågat och frågat om jag inte ska hoppa på igen. Hans snälla västerbottniska röst får mig att smälta. Suget är verkligen tillbaka, säger Jessica.

– Jag är stolt över att återigen få bli en del av Sveriges största jukebox. Lasse Holm och numera David Lindgren gör en otrolig insats, som håller igång den här cirkusen, tipsar om låtar och föreslår nya artister. När vi började för länge sedan var det en säsong i taget. Nu har det blivit en institution, som Allsång på Skansen och sommarpratarna. Inte ens Ulf Lundell kan väl skryta med sexton sommarturnéer i rad, säger Jessica.

– Grundbulten är en väldigt hög musikalisk nivå, oavsett genre. Sedan har vi förstås schlagerhits i varierad form, varvat med pop, listettor från USA och svenska klassiker som vi gör i ny tappning, säger David Lindgren.

Utöver Jessica Andersson medverkar tio andra artister på årets turné. Till debutanterna hör västsvenska kvartetten Arvingarna, kungliga hitmakaren och Växjösonen John Lundvik och country-rockaren Mimi Werner från Borås. På turnén medföljer också den 30-årsjubilerande komikern Thomas Petersson, mångsidige Magnus Carlsson, halländska kometen Mariette och den sammanhållande länken, programledaren och Mello-profilen David Lindgren.

Artikeln är även publicerad i Älvsbybladet #3-4, 2018