Bild på Jennie Lundberg när hon arbetar med blommor utanför kommunhuset.Jennie Lundberg, parkarbetare på Älvsbyns kommun, ser till att det blommar i Älvsbyn. Foto: Robin Nilsson

De ser till att det blommar i Älvsbyn under sommaren

Under sommaren varje år fylls kommunen av en härlig grönska och färggrant blomster. Bakom arbetet att hålla det vackert i kommunen är våra parkarbetare. Tillsammans rår de om cirka 45 hektar gräsytor, 35 lekparker och Kanisbacken.

– Vår ambition är att göra kommunen trevlig, mysig och välvårdad. Grunden är att skapa trivsamma miljöer för alla människor att vistas i, berättar Jennie Lundberg, parkarbetare på Älvsbyns kommun.

Parkavdelningen i Älvsbyns kommun har sex parkarbetare/skidanläggningspersonal. En av dessa är Jennie Lundberg, som 2017 valde att sadla om från undersköterska till parkarbetare.

– Det som är intressant med jobbet är att det är fritt och mycket ute. Sen är det även ett mycket fysiskt och varierande arbete med eget ansvar och man kan själv påverka sin egen arbetssituation ganska mycket. Vi vet vad vi ska göra, men vi kan själv strukturera upp ganska mycket. Man får ett större engagemang tycker jag. Det är ett jätteroligt jobb, berättar Jennie Lundberg.

Fullproppad agenda under sommaren

Parkavdelningen har en fullspäckad lista över saker som ska göras under sommarsäsongen, både i centralorten och i de större byarna. Det ska bland annat klippas närmare 45 hektar gräsytor, utsmycka kommunen med blommor buskar och träd, det ska rensas i rabatterna, vattnas, plockas skräp och röjas sly. Lekparkerna ska ses över och det ska förberedas inför alla event som sker under sommaren, exempelvis midsommarfirandet och sensommarfesten.

Ett par gräsytor i kommunen lämnas dock oklippta i år, för att skapa en artrikare miljö som bidrar till att bin och humlor hittar mer mat och fjärilslarverna hinner utvecklas till nya fjärilar.

Den kallare delen av året vigs åt Kanisbacken med omnejd och utsmyckning och skötsel inför och under vintern.

Senast uppdaterad 2023-06-29
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Väderprognos från:

yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK.

CHANGE LANGUAGE DISCLAIMER

You can use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Please select your preferred language in the list below. You can close this dialog box by clicking the ”x” in the upper right corner.