Tomas Egmark, kommunalråd Älvsbyns kommun (Foto Peter Lundberg)Tomas Egmark, kommunalråd Älvsbyns kommun (Foto Peter Lundberg)

Covid-19 på många platser i kommunen

I flera av kommunens verksamheter finns bekräftad smitta som exempelvis i hemtjänsten, omsorgen om funktionshindrade, skolan med flera. Kommunens krisledningsgrupp får även till sig att det finns bekräftad covid-19 på flera privata företag i hela kommunen.

– Det känns oroväckande att smittan finns på så många spridda platser i kommunen. Det är viktigt att alla tar detta på största allvar och följer de råd och regler som gäller, säger Tomas Egmark, kommunalråd i Älvsbyns kommun.

Ett flertal av kommunens verksamheter har ett ansträngt läge och det kan bli aktuellt att omfördela personal till mer prioriterade verksamheter. Kommunen har gjort planer och inventeringar av exempelvis undersköterske- och sjuksköterskekompetens i kommunens övriga verksamheter. Sedan pandemin startade har några personer redan gått en introduktionsutbildning för att snabbt kunna hoppa in om behov uppstår.

– Personalen gör ett fantastiskt jobb. Vi närmar oss en allt mer svår situation, därför är det viktigt att vi alla tillsammans hjälps åt och gör vad vi kan för att vi ska ta oss igenom detta på bästa sätt, säger Tomas Egmark.

Senast uppdaterad 2020-12-02
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Väderprognos från:

yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK.

CHANGE LANGUAGE DISCLAIMER

You can use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Please select your preferred language in the list below. You can close this dialog box by clicking the ”x” in the upper right corner.